4 lucruri care îți cresc riscul de Alzheimer în afară de bătrânețe

Ultima actualizare:

    Bătrânețea poate fi o cauză a alzheimerulu, însă nu este singuraFOTO: Unsplash.com
Bătrânețea poate fi o cauză a alzheimerulu, însă nu este singuraFOTO: Unsplash.com

Îmbătrânirea aduce cu ea și riscul de Alzheimer, spun specialiștii. Însă aceasta nu este condiția principală care poate provoca o astfel de afecțiune. Moștenirea genetică dar și unele vicii pot duce în final la boala uitării.

Boala Alzheimer este cea mai frecventă formă de demență. Aproximativ o treime dintre persoanele cu vârsta peste 85 de ani prezintă semne ale acestei boli, conform DC Medical.  Însă, contrar a ceea ce se crede, demența nu e un lucru normal pentru îmbătrânești.

4 lucruri la care trebui să fim atenți pentru că pot duce Alzheimer

Specialiștii spun că bolile de inimă, diabetul, hipertensiunea arterială și colesterolul ridicat pot duce la demență. Însă unele dintre aceste afecțiuni au legătură unele cu celelalte. Astfel că este important să fim atenți la orice simptom mai neobișnuit.

1. Bolile cardiovasculare

Un atac de cord sau un accident vascular cerebral fac ca demența să fie mai probabilă. Boala cardiacă este de obicei cauzată de acumularea plăcii de aterom în arterele din jurul inimii (ateroscleroză). Acest lucru vă poate încetini fluxul de sânge către creier și vă poate pune în pericol apariția accidentului vascular cerebral, ceea ce face mai greu să gândiți bine sau să vă amintiți varii lucruri.

2. Depresia

Dacă ați avut vreodată această afecțiune comună, este posibil să aveți un risc mai mare de a suferi de demență. Depresia poate fi pur și simplu un simptom timpuriu sau un semn al altor cauze, cum ar fi bolile Parkinson și Huntington.

3. Somnul insuficient sau de slabă calitate

Mulți oameni au o noapte proastă de somn din când în când. Dar dacă se întâmplă des - te trezești mult sau nu dormi suficient - ai un risc mai mare de a face demență, inclusiv boala Alzheimer.

4. Fumatul

Poate bloca vasele de sânge și crește riscul de accident vascular cerebral.

Citește și:Povestea dramatică a două surori, diagnosticate cu Alzheimer

Un remediu simplu ține la distanță boala Alzheimer

image
image
image
image
image
image
maidanez caini agresivi caine foto gheorghe florin 8 1170x644 jpeg
Masini pe autostrada in Austria FOTO Shutterstock
6 front Carmina Dragomir jpg
refugiati Chilieni FOTO Flotrentina Peria agerpres jpeg
beneficii consum oua 790x460 jpg
politie jpg