Supa banală care este ca un medicament natural pentru corpul nostru. E foarte ieftină și face minuni

Supa de oase este unul dintre alimentele la care apelăm cu toții, atunci când nu ne simțim bine. Această rețetă banală este perfectă pentru a ne ajuta să ne revenim, însă dieteticienii ne recomandă să o introducem în meniul nostru obișnuit, indiferent de cum ne simțim!

Supa de oase poate fi utilă pentru sănătate / foto: Shutterstock
Supa de oase poate fi utilă pentru sănătate / foto: Shutterstock

Potrivit informațiilor de la adevarul.ro, unii specialiști ne spun că un consum regulat de supă de oase ar putea avea un efect pozitiv asupra stării noastre de sănătate. Există unele culturi în care această rețetă deja face parte din meniul obișnuit al populației, datorită beneficiilor pe care le poate avea asupra noastră. Această supă poate fi servită simplă, sau ca bază pentru alte supe, ciorbe, tocăniță, cât și alte preparate!

Experții ne spun că dacă consumăm această supă zilnic, una dintre posibilele efecte pe care le putem observa este o îmbunătățire a calității somnului, datorită aminoacidului glicină pe care supa îl conține. De asemenea, nutrienții din oasele și ierburile folosite în supă pot ajuta la reducerea riscului apariției unor boli cronice.

Beneficiile nebănuite ale supei de oase

În plus, consumul zilnic de supă de oase ne mai poate ajuta și la evitarea artritei! Gelatina din supă va ajuta organismul nostru să producă colagen, iar țesutul articular va fi, astfel, întărit. Mai mult decât atât, această supă ne poate ajuta și la menținerea sănătății intestinale. „Este ușor de digerat și poate ajuta la prevenirea sau reducerea inflamației în tractul digestiv”, explică dieticianul Victoria Whittington.

Iar un alt avantaj pe care consumul regulat de supă de oase îl poate avea asupra noastră este faptul că ne poate ajuta să scădem în greutate într-un mod sănătos. Această supă are un conținut ridicat de nutrienți și proteine și, în același timp, are un nivel foarte scăzut de calorii.

Dieticianul Kim Melton ne mai spune și faptul că această supă are un conținut de „vitamine, acizi grași și aminoacizi care susțin multe dintre sistemele din organism și pot ajuta la întărirea oaselor și a dinților.”

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
gratar mici
image
image
image
image
image
image
gaina wendy (2) jpg
banca pixabay jpg
image png
thief 1562699 1280 jpg
Vladimir Putin Profimedia jpg
1 zodii bani jpg jpeg
miri  foto   Shutterstock jpg
cancer jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net