Aceste băuturi ne pot afecta calitatea somnului! Mulți români le consumă chiar înainte de culcare

Dieta poate afecta serios calitatea somnului nostru, iar deși pot părea a fi băuturi destul de banale la prima vedere, unele sucuri și energizante bogate în zahăr ne pot face să dormim mult mai prost decât în mod normal.

Băuturile bogate în zahăr ne pot afecta somnul
Băuturile bogate în zahăr ne pot afecta somnul

Specialiștii ne avertizează că aceste băuturi, datorită conținutului ridicat de zahăr pe care îl au, pot provoca căderi de energie și fluctuații ale zahărului din sânge. Acestea pot duce la probleme cu tiparele de somn, astfel că ne va fi mult mai greu să adormim, potrivit informațiilor de la adevarul.ro.

Iar una dintre băuturile care trebuie evitată seara este Matcha îndulcită, adică ceaiul verde. Chiar dacă ceaiul verde are nenumărate beneficii pentru sănătate, dacă este preparat cu zahăr sau cu alți îndulcitori, el ne poate afecta calitatea somnului, atunci când este consumat înainte de culcare.

Băuturile care trebuie evitate înainte de culcare

În plus, matcha conține și cafeină, iar aceasta poate acționa drept stimulent, lucru ce ne va afecta calitatea somnului.

„Consumul de matcha, un tip de ceai verde pudră, înainte de culcare nu este în general recomandat din cauza potențialului său de a provoca insomnie. Matcha conține cofeină, deși într-o cantitate mai mică în comparație cu cafeaua, dar totuși suficientă pentru a avea un efect stimulator asupra organismului”, explică doctorul nutriționist Lisa Richards.

Ce băuturi ne recomandă experții

În general, este indicat să evităm băuturi bogate în zahăr, cum ar fi sucurile, băuturile energizante, sau chiar și unele sucuri de fructe. Acestea pot avea, în general, anumite efecte negative asupra sănătății, mai ales atunci când vine vorba despre calitatea somnului.

La polul opus, ceaiul de mușețel este o alegere perfectă seara, înainte de culcare, sau chiar și la orice altă oră târzie din noapte! „Ceaiul de mușețel ajută la promovarea relaxării, reducând nivelurile de cortizol asociate cu creșterea în greutate indusă de stres. Adăugarea unui strop de lămâie nu numai că îmbunătățește aroma, dar oferă și vitamina C, susținând metabolismul în timpul nopții”, spune specialistul în nutriție, dr. Walker.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
accident bucuresti jpg
Stațiunile din județul Brașov rămân în topul preferințelor românilor FOTO Poiana Brașov
image png
Satul Târsa din Hunedoara  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL jpg
454708605 8895222737161099 1234390086311424873 n jpg
Balea Lac scaled 1 logo jpg
monede valoroase depositphotos1 jpg
pensioanr uk jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net