Ai grijă ce mănânci în vacanță! Alimente bune pe timpul verii

Și în perioada vacanței trebuie să aveți grijă la alimentație. Fiind cald, puteți ajunge ușor la deshidratare, ceea ce este un adevărat pericol. Vara este bine să consumați alimente ușoare, multe fructe și legume, dar și suficiente lichide. 

emma maria pepene jpeg
Pepenele este printre cele mai potrivite alimente de consumat vara

Ca să rămâneți în formă și pe perioada verii, când tentațiile alimentare nesănătoase sunt foarte mari, vă puteți baza pe fructele și legumele de sezon, care sunt accesibile și totodată, pline de nutrienți și gust.

„Optați pentru alimente neprocesate și pe preparate ușoare și de asemenea, pe băuturi fără adaos suplimentar de zahăr. Dacă reușim să respectăm câteva reguli alimentare simple și să ne hidratăm corespunzător, nu mai rămâne decât să ne bucurăm de vară.”, spune dr. Corina Zugravu, Președintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție. Iată ce alimente nu trebuie să vă lipsească din dietă!

  • Pepenele roșu este un fruct cu puține calorii și poate fi o gustare sigură și rapidă, fiind totodată bogat în vitamine. În plus, conține peste 92% apă și contribuie la hidratarea organismului pe timpul verii. De asemenea, conține o mulțime de nutrienți cum ar fi vitamina A, vitamina C, B6, potasiu și super-antioxidanții licopen și beta-caroten.
  • Dovlecelul se poate integra cu succes în diverse diete, cum ar fi cea ketogenică, paleo sauvegană, având un conținut scăzut de carbohidrați. Cercetările sugerează că un consum de alimente bogate în carotenoizi ar putea încetini sau reduce riscul de a dezvolta boli cardiovasculare. Potasiul pe care îl regăsim în dovlecei este, de asemenea, bun pentru tensiunea arterială, la fel ca și fibrele pentru sănătatea generală a inimii.
  • Berea este o băutură aliment, compusă din ingrediente 100% naturale: apă, în proporție de peste 90%, cereale, hamei și drojdie și este cea mai populară băutură din categoria celor obținute printr-un proces de fermentare. Berea are un conținut de fibre alimentare situat între1,87-2,02 g/l. Acestea sunt fibre solubile și se datorează orzului, unul dintre ingredientele berii.În plus, datorită conținutului ridicat de apă, berea fără alcool poate reprezenta și o foarte bună sursă de hidratare a organismului, deoarece conține carbohidrați și sodiu, elemente importante mai ales pentru recuperare după efort fizic.
  • Salata de vinete este un preparat gătit adesea, iar o porție de salată de vinete poate reprezenta un prânz sănătos și rapid. În plus, vinetele sunt o sursă de compuși fenolici care acționează ca antioxidanți, fiind totodată bogate în fibre. Printre antioxidanții din vinete se numără antocianinele, inclusiv nasunina, luteina și zeaxantina.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

FotoJet jpg
FotoJet (1) jpg
FotoJet (4) jpg
David Popovici, EPA jpg
Dorian Popa
sotie cumpanasu jpg
image png
cristina rus accident 2 JPG
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
Bani - lei - plata rata - facturi FOTO Shutterstock
calendar ortodox 2021 18 august flor si lavru ermil serapion si polien manastirea sucevita jpeg
pensionari jpeg
catedrala 3 jpg
FotoJet jpg
Şoferi care circulă pe banda de urgenţă a autostrăzilor Foto colaj capturi video