Vine sezonul lor! Cum îți ajută organismul fructele de vară

Este foarte bine să consumăm fructe pe tot parcursul anului, dar în special vara, când găsim atât de multe variante proaspete pe piață. Nu sunt doar delicioase, ci au grijă și de sănătatea ta, așa că e indicat să mănânci zilnic 2-3 porții. 

image
Căpșunele topește celulita FOTO: Shutterstock

Studiile arată că o gustare de fructe ar putea reduce riscul de boli de inimă, obezitate şi chiar ar putea oferi protecţie împotriva anumitor tipuri de cancer

  • Piersici

Sunt zemoase și gustoase, un singur fruct pe zi fiind suficient pentru a acoperi necesarul de vitamina C și 10% din cantitatea recomandată de fibre. Deși sunt trei sferturi apă, bogăția de celuloză le face extrem de sățioase și benefice pentru digestie. Piersicile sunt aliații împotriva răcelilor și infecțiilor și îți ferește tenul de riduri.

  • Caise

Dacă îți place să faci plajă, caisele nu trebuie să-ți lipsească din meniu. Conțin mult betacaroten, pe care organismul îl transformă în vitamina A. Aceste fructe te protejează de razele nocive și de infecții ale pielii și te ajută să ai un bronz uniform grație vitaminei E. Totodată, o caisă îţi asigură o cincime din necesarul zilnic de vitamina C, care contribuie la topirea grăsimilor.

  • Căpșune

Sunt bogate în fibră solubilă, care purifică sângele și topește depozitele de celulită. Faptul că 100 g de căpșune oferă dublul necesarului zilnic de vitamina C te ajută în demersul de a slăbi (au mai multă vitamina C decât portocalele). Aceste fructe îți vin în ajutor și în atenuarea problemelor de somn, care se acutizează mai ales vara.

  • Zmeură

Împreună cu suratele ei din categoria fructelor de pădure, zmeura este o sursă delicioasă de antioxidanți, 100 g asigurând trei sferturi din doza zilnică de vitamina C. În zilele toride, când te cuprinde moleșeala, o porție de zmeură are efect rapid de revigorare datorită mineralelor (calciu, potasiu, fier și magneziu), care se absorb eficient în prezența vitaminei C.

  • Pepene verde

Pepenele este masa ideală pentru zilele caniculare, pentru că-i răcoritor, delicios și nutritiv (sursă de vitamina A, potasiu, sodiu). Una dintre curele renumite se bazează pe consumul exclusiv de pepene verde timp de două zile – pauza de alte alimente va fi o binecuvântare pentru organism. Te vei simți purificată, liniștită, în formă!

  • Cireșe

Conțin mult potasiu și vitamina C în cantități care le plasează în galeria antioxidanților valoroși. Cireșele sunt bune pentru circulație și pentru rinichi grație conținutului mare de apă. Studiile arată că acidul elagic anulează acțiunea substanțelor nocive și inhibă înmulțirea celulelor tumorale.

  • Vișine

Și ele vedete printre fructele verii, vișinele abundă în substanțe nutritive. Găsești multă vitamina C, betacaroten, calciu, potasiu, fosfor. Aceste fructe îți mențin silueta, calmează durerile menstruale, te protejează de razele ultraviolete și refac mușchii obosiți de atâtea drumeții, conform femeia.ro.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

cub ionita si viorica de la clejani (1) png
cub andreea berecleanu eva zaharescu png
FotoJet (1) jpg
colaj loredana groza jpg
cub cub anamaria prodan laurențiu reghecampf png
Athos Salome jpg
florin zalomir
cub cristian arsinel png
Materiale de construcție achiziționate cu CEC-uri fără acoperire
usa hot apartament
image
image
image
image
colaj mormant elisabeta a II-a
florin zalomir
calendar ortodox 2021 04 octombrie sfantul mucenic ierotei episcopul atenei png
gaze Sursă foto: Profimedia
index webp
foto 1 bec economic jpg