Vine sezonul lor! Cum îți ajută organismul fructele de vară

Este foarte bine să consumăm fructe pe tot parcursul anului, dar în special vara, când găsim atât de multe variante proaspete pe piață. Nu sunt doar delicioase, ci au grijă și de sănătatea ta, așa că e indicat să mănânci zilnic 2-3 porții. 

Căpșunele topește celulita   FOTO: Shutterstock
Căpșunele topește celulita FOTO: Shutterstock

Studiile arată că o gustare de fructe ar putea reduce riscul de boli de inimă, obezitate şi chiar ar putea oferi protecţie împotriva anumitor tipuri de cancer

  • Piersici

Sunt zemoase și gustoase, un singur fruct pe zi fiind suficient pentru a acoperi necesarul de vitamina C și 10% din cantitatea recomandată de fibre. Deși sunt trei sferturi apă, bogăția de celuloză le face extrem de sățioase și benefice pentru digestie. Piersicile sunt aliații împotriva răcelilor și infecțiilor și îți ferește tenul de riduri.

  • Caise

Dacă îți place să faci plajă, caisele nu trebuie să-ți lipsească din meniu. Conțin mult betacaroten, pe care organismul îl transformă în vitamina A. Aceste fructe te protejează de razele nocive și de infecții ale pielii și te ajută să ai un bronz uniform grație vitaminei E. Totodată, o caisă îţi asigură o cincime din necesarul zilnic de vitamina C, care contribuie la topirea grăsimilor.

  • Căpșune

Sunt bogate în fibră solubilă, care purifică sângele și topește depozitele de celulită. Faptul că 100 g de căpșune oferă dublul necesarului zilnic de vitamina C te ajută în demersul de a slăbi (au mai multă vitamina C decât portocalele). Aceste fructe îți vin în ajutor și în atenuarea problemelor de somn, care se acutizează mai ales vara.

  • Zmeură

Împreună cu suratele ei din categoria fructelor de pădure, zmeura este o sursă delicioasă de antioxidanți, 100 g asigurând trei sferturi din doza zilnică de vitamina C. În zilele toride, când te cuprinde moleșeala, o porție de zmeură are efect rapid de revigorare datorită mineralelor (calciu, potasiu, fier și magneziu), care se absorb eficient în prezența vitaminei C.

  • Pepene verde

Pepenele este masa ideală pentru zilele caniculare, pentru că-i răcoritor, delicios și nutritiv (sursă de vitamina A, potasiu, sodiu). Una dintre curele renumite se bazează pe consumul exclusiv de pepene verde timp de două zile – pauza de alte alimente va fi o binecuvântare pentru organism. Te vei simți purificată, liniștită, în formă!

  • Cireșe

Conțin mult potasiu și vitamina C în cantități care le plasează în galeria antioxidanților valoroși. Cireșele sunt bune pentru circulație și pentru rinichi grație conținutului mare de apă. Studiile arată că acidul elagic anulează acțiunea substanțelor nocive și inhibă înmulțirea celulelor tumorale.

  • Vișine

Și ele vedete printre fructele verii, vișinele abundă în substanțe nutritive. Găsești multă vitamina C, betacaroten, calciu, potasiu, fosfor. Aceste fructe îți mențin silueta, calmează durerile menstruale, te protejează de razele ultraviolete și refac mușchii obosiți de atâtea drumeții, conform femeia.ro.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net