Beneficiile laptelui pentru sănătate. Cel de măgăriță, un nou trend în nutriție și frumusețe

Ultima actualizare:

    Laptele de măgăriță este bun pentru copii FOTO: Pixabay.com
Laptele de măgăriță este bun pentru copii FOTO: Pixabay.com

Unele studii arată că laptele are foarte multe beneficii pentru sănătate, printre acestea numărându-se reducerea riscului de AVC sau a bolilor de inimă. În ultimii ani, laptele de măgăriță a început să câștige teren printre consumatorii de lactate. Iată câteva beneficii ale produsului folosit de Cleopatra, regina Egiptului, în ritualurile sale de înfrumusețare.

Cercetătorii au descoperit că laptele consumat zilnic reduce riscul de a dezvolta boli coronariene cu 14%, conform unui studiu citat de dailymail.co.uk. Studiind informațiile de sănătate a două milioane de britanici și americani, oamenii de știință au descoperit că cei cu o mutație care le permite să consume cantități mari de lapte erau mai puțin predispuși la boli cardiovasculare.

Însă, de câțiva ani, în țara noastră, laptele de măgăriță a devenit tot mai căutat. Beneficiile sale pentru sănătate sunt extrem de mari, însă este folosit și în produsele cosmetice. 

Laptele de măgăriţă, recunoscut pentru calităţile sale terapeutice, se consumă numai proaspăt, pentru că prin fierbere îşi pierde proprietăţile scrie csid.ro. Și nu trebuie să ne facem griji, acesta poate fi baut nepasteurizat pentru că nu conține bacterii. De asemnea, Laptele de măgăriță este natural hipoalergenic și este tolerat de aproximativ 90% dintre sugarii care au alergii la unele alimente. Este, de asemenea, foarte plăcut, cu un gust delicios și fără miros. Aceasta înseamnă că este mai puțin probabil să fie respins de copiii sensibili.

Laptele de măgăriţă  este bogat în vitaminele A, B1, B2, B6, C, D, E. Este un lapte foarte uşor de digerat și conţine mai puţine grăsimi decât laptele de vacă dar şi un nivel ridicat de Omega 3 şi Omega 6 şi care ajută la scăderea nivelului de colesterol.

Unele studii au arătat că laptele de măgăriță previne întărirea arterelor datorită capacității sale de a dilata vasele de sânge. De asemenea, ajută la prevenirea leziunilor radicalilor liberi și este important în detoxifierea ficatului. Studiile au arătat că cei care suferă de autism răspund mai bine, în majoritatea cazurilor, la laptele de măgăriță. Acesta putând fi un substitut pentru laptele de vacă (inclusiv laptele de oaie, capră și cămilă), scrie b24fun.ro

Beneficii pentru frumusețe

Şi industria cosmetică profită de propietăţile acestui lapte deoarece hidratează şi catifelează pielea. Există deja produse care folosesc laptele de măgăriţă ca ingredient ”vedetă”. Multe persoane care suferă de eczeme sau au ten sensibil folosesc produse de curăţare şi săpunuri pe bază de lapte de măgăriţă. Se pare că şi Cleopatra obişnuia să facă băi cu lapte de măgăriţă pentru a-şi păstra pielea tânără.

De altfel, Cleopatra ar fi avut propria turmă de 700 de măgari pentru a avea asigurat  baia ei de zi cu zi cu lapte de măgăriță. Și Hipocrate, părintele medicinei, a folosit acest lapte ca remediu pentru diverse afecțiuni ale pielii și sănătății, inclusiv în tratarea astmului, pneumoniei, eczemelor și psoriazisului.  În comparație cu alte tipuri de lapte de origine animală, laptele de măgăriță este de fapt cel mai aproape de laptele matern uman, pe baza nivelului său de pH și al compoziției nutriționale.

Cât costă laptele de măgăriță

Multitudinea de beneficii a laptelui de măgăriţă vine la pachet cu un preţ pe măsură. Cea mai scumpă brânză din lume este cea făcută din lapte de măgăriţă. Un kilogram de brânză se obţine din 25 de litri de lapte şi este produsă în localitatea Zasavica din Serbia scrie Daily Mail. Un kilogram de brânza costă peste 1.200 de euro.

În România, un litru de lapte de măgăriță costa aproximativ 100 de lei.

Citește și:Ceașca de sănătate: Laptele de măgăriță combate numeroase boli și întreține frumusețea...

Iha-iha! Aici e cea mai mare fermă de măgăriţe din ţară

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net