Ceaiul banal care face minuni pentru organsim. Este unul dintre cele mai puternice detoxifiante naturale

Are gust amărui, dar asta nu-l împiedică să fie unul dintre cele mai puternice detoxifiante naturale. Ceaiul de păpădie este bogat în fibre, proteine şi glucide, dar şi în vitamine şi minerale. Iată câteva beneficii ale acestuia! 

Ceaiul banal care face minuni pentru organsim
Ceaiul banal care face minuni pentru organsim

Te ajută la slăbit. Ceaiul de păpădie contribuie la eliminarea deşeurilor din organism, odată cu tot excesul de apă. Acest lucru are beneficii pe mai multe fronturi. Pe de o parte, ficatul şi rinichii vor funcţiona la cote maxime şi vei evita îmbolnăvirea acestora. Pe de altă parte, te va ajuta să slăbeşti încet şi sigur, dacă ai kilograme în plus, scăpând de balonare, atenuând celulita şi grăsimea abdominală. O alimentaţie bazată pe legume crude şi gătite, carne slabă fiartă ori la cuptor sau grătar, fructe proaspete, puţin ulei de măsline, alături de cereale integrale şi diverse nuci ori seminţe te vor ajuta să fii mai sănătos şi la o greutate mai bună decât dacă mănânci multe produse cu zahăr, multe prăjeli şi mezeluri.

Tratează problemele pielii. Păpădia elimină toxinele şi de la nivelul pielii, acţionând ca un antiseptic şi antiinflamator. Poţi trata acneea în forme uşoare, punctele negre sau roşeaţa, infecţiile fungice uşoare, iritaţiile şi eczemele. Ceaiul de păpădie este recomandat de unii medici şi pentru pacienţii cu psoriazis sau dermatită seboreică, pentru calmarea simptomelor neplăcute. Având proprietăţi antiiflamatoare, păpădia poate preveni îmbolnăvirea, în general, întrucât se ştie că multe boli apar că o consecinţă a procesului inflamator din organism.

De folos la nivel digestiv. O cană cu ceai de păpădie combate constipaţia, calmează gastrita şi poate fi de folos în indigestie sau în toxiinfecţiile alimentare. Păpădia sub formă de ceai măreşte secreţia biliară, reglează tranzitul intestinal şi dezechilibrele în ceea ce priveşte pofta de mâncare.

Poate reduce colesterolul. Ceaiul de păpădie poate, de asemenea, să reducă nivelul de colesterol din sânge. Un studiu mai vechi realizat pe şoareci a arătat cum acesta are proprietatea de a reducere colesterolul rău (LDL) din sânge, precum şi trigliceridele, prin inhibarea enzimelor responsabile cu digestia grăsimilor. 

Beneficii cardiovasculare. Alte potenţiale beneficii ale unui ceai de păpădie se remarcă la nivel cardiovascular. Specialiştii spun că poate îmbunătăţi circulaţia sângelui, ameliorează varicele şi hemoroizii, reduce glicemia şi creşte diureza. Mai mult, o analiză recentă a mai multor studii a prezentat efectele benefice asupra sistemului cardiovascular : păpădia are o serie de calităţi care o fac utilă în prevenirea şi tratarea problemelor inimii şi vaselor de sânge, scrie doc.ro.

Cum prepari ceaiul? Infuzia se face din frunzele plantei, uscate natural. Se adaugă o lingură de frunze în 250 de ml de apă clocotită şi se lasă la infuzat 5 - 10 minute, apoi se strecoară. Se pot bea până la două căni de ceai de păpădie pe zi. Unele persoane preferă să fiarbă toată păpădia pentru a prepara ceai, în timp ce altele folosesc numai rădăcinile - indiferent de modul în care preferi să foloseşti plantă pentru a face ceaiul, beneficiile sunt cam aceleaşi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regina Letizia și Regele Felipe Foto Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
cumparaturi supermarket alimente  shopping (2) jpeg
junjun1 jpeg
michael jackson jpg
restaurant foto unsplash jpg
dulciuri jpg
Blocuri Bucuresti FOTO Shutterstock jpg
somn pexels jpg
autostrada 5 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net