Cele 3 alimente pe care nu trebuie să le consumi dimineața! Sfaturile unui specialist. VIDEO

Mulți au tendința ca dimineața, în locul micului-dejun, să mănânce în grabă un covrig cald. . Consumați în exces, aproape zilnic, covrigii nu numai că nu aduc beneficii, dar pot chiar să îți pună în pericol sănătatea. Totodată, și carnea procesată trebuie să fie evitată, mai ales la micul dejun, scrie adevărul.ro

Evită covrigii la micul dejun Foto: Shutterstock
Evită covrigii la micul dejun Foto: Shutterstock

De ce trebuie să eviți covrigii

Cei mai mulți covrigi conțin substante potențatoare de gust și zahăr, astfel că un covrig are până la 300 de calorii, dar nu conține nicio substanță nutritivă. Conținutul crescut de zahăr favorizează supraponderabilitatea și riscul dezvoltarii diabetului zaharat. Covrigii calzi nu sunt recomandați pentru că de cele mai multe ori sunt fierți în apă, cu zahăr și potențiator de gust. În plus, acest aliment creează dependență din cauza conținutului de făină, zahăr și sare.

Mai mult decât atât, această combinaţie este una care dăunează grav pentru sănătate. Covrigii cu stafide sau cu ciocolată sunt și mai periculoși decât cei cu semințe, fiind echivalentul a trei felii de pâine. Doctorul Sullivan subliniază, pe pagina lui de TikTok, că „majoritatea covrigilor conțin și gluten, ceea ce poate fi problematic pentru mulți oameni”. 

Trebuie să te ferești de băuturile dulci 

Sucurile ambalate sunt deseori sărace în suc, dar bogate în zahăr sau sirop de porumb bogat în fructoză. În mod surprinzător, chiar și 100% suc de fructe înseamnă zahăr în cantități decente. Sucul de fructe este mai puțin dăunător decât băuturile carbogazoase, dar nu se pune problema beneficiilor.

„Băuturile zaharoase precum sucurile de fructe, cafelele cu lapte aromatizate sau băuturile energizante pot oferi o explozie inițială de energie. Cele mai multe sunt încărcate cu zaharuri adăugate și alte ingrediente artificiale”, avertizează specialistul.

Șunca sau cârnații conțin grăsimi nesănătoase

„Șunca crescută în mod convențional, cârnații sau alte tipuri de carne procesată pentru micul dejun conțin adesea grăsimi nesănătoase, niveluri ridicate de sodiu și alți conservanți. Aceste ingrediente pot contribui la inflamație și la retenția de apă, făcând dificilă menținerea unei secțiuni mijlocii slabe și tonice”, spune medicul.

Evită vafele și clătitele 

Clătite și vafe – aceste opțiuni de mic dejun sunt foarte populare nu numai acasă, ci și în restaurante. Făină, ouă, zahăr și lapte – deși sunt preparate în moduri diferite, dar esența lor este aceeași. Produsele de patiserie sunt adesea turnate cu sirop sau dulceață deci, este o mare abundență de zahăr. 

Citește întreg articolul pe adevărul.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate Middleton, Prințul William, Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
batrani jpg
scoli modulare jpeg 2 jpeg
andrea lo rosso pictura picasso il giorno jpg
everest noaptea jpg
viroza si gripa foto pexels jpg
shutterstock 2466647573 jpg
image png
vesela de unica folosinta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net