Cu ce probleme de sănătate te poți alege din cauza aerului condiționat

Ultima actualizare:

    Aerul condiționat ne răcorește când e caniculă, dar ne poate aduce și probleme de sănătateFoto: Shutterstock
Aerul condiționat ne răcorește când e caniculă, dar ne poate aduce și probleme de sănătateFoto: Shutterstock

Aerul condiționat a devenit indispensabil în sezonul cald. Acasă, la birou, la mall, la restaurant sau la cinema, peste tot se simte răcoarea aparatelor de aer condiționat. În general, pentru organism aerul răcoros este benefic. Sunt situații, însă, când din cauza aerului condiționat apar diverse probleme de sănătate, precum nevralgiile, durerile de mușchi și articulații, conjunctivitele, otitele și chiar pneumoniile. Click! îți spune cum să eviți necazurile provocate de aerul condiționat.

Aerul condiționat poate declanșa nevralgii

Medicii spun că persoanele transpirate și supraîncălzite care vin de afară, de la o temperatură de peste 30 ºC, și întră într-o cameră unde sunt în jur de 20 ºC, prezintă riscuri sporite să facă nevralgii. Durerile de cap apar din cauza trecerii bruște a organismului de la foarte cald la răcoare. Această schimbare de temperatură este apreciată de creier ca fiind o agresiune și se manifestă prin dureri locale. Mai mult, expunerea directă la jetul de aer rece poate agrava afecțiuni mai vechi și netratate, cum sunt sinuzitele și rinitele alergice.

Aerul condiționat favorizează bronşitele

Expunerea directă la aerul rece favorizează declanşarea bronşitelor, a inflamaţiilor și infecțiilor respiratorii, putând declanșează tusea persistentă. Cel mai expuse la astfel de probleme de sănătate respiratorii sunt persoanele cu un sistem imunitar slăbit, care folosesc excesiv aparatele de climatizare și care se expun și altor factori iritanţi, cum este fumul de ţigară.

Aerul condiționat produce conjuctivite

Jetul de aer rece poate să dea iritații la nivelul ochilor și conjunctivite. Ai gâtul uscat și te confrunți cu o tuse seacă? De vină poate fi aparatul de climatizare care nu este dotat cu un umidificator. Absența lui poate provoca rinite alergice sau crize de astm bronșic. Dacă știi că ai probleme cu sinusurile, cel mai bine folosește un spray nazal cu apă de mare, ca să meții umiditatea căilor nazale și respiratorii.

Aerul condiționat îți poate afecta amigdalele și urechile

Amigdalita sau otita  pot apărea din cauza bacteriilor sau a virușilor care se ascund în aparatele de aer condiționat. Dacă filtrele aparatelor de aer condiționat nu sunt curățate, bacteriile pot fi împrăștiate. Printre acestea, Candida.

Aparatele de aer condiționat necurățate, periculoase pentru căile respiratorii

Aparatele de climatizare necurățate pot duce la apariția bacteriei „Legionella pneumophila”, care cauzează o infecție pulmonară gravă, numita legioneloză.

Aerul condiționat poate duce la paralizie facială

Aerul conditionat poate provoca si paralizia facială Bell, care se manifestă prin durere difuză și sensibilitate în mușchi și țesutul moale.

Aerul condiționat îți afectează mușchii

Persoanele sensibile se pot confrunta cu dureri sau contracturi musculare, deoarece organismul lor nu suportă schimbările bruște de temperatură. În cazul în care nu se iau măsuri, aceste schimbări bruște de temperaturi pot provoca dureri ale coloanei vertebrale.

Aerul condiționat usucă sinusurile și pielea

Aerul rece afecteaza sinusurile și tenul. De aceea pielea noastră este mult mai uscată, iar uneori ne putem confrunta cu sindromul ochilor uscați.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
Becali canta biserica jpg
green 1710328 1280 jpg
2019 07 07 7 dimitrie bolintineanu 1819 1872 54597 jpg
cel mai mic robot lume guinness png
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net