Efectele miraculoase din borcanul cu murături

Gogonele, castraveţi, varză sau gogoşari puse la murat în sare sunt deosebit de delicioase, dar şi sănătoase. Anumite calităţi vindecătoare ale acestor legume sunt amplificate şi chiar apar substanţe active noi, foarte puternice. Beneficiile murăturilor includ doze consistente de vitamine, minerale şi antioxidanţi.

  • Imunitate. Prin fermentare, legumele dau naştere la bacterii sănătoase, care ajută la reglarea microflorei şi la întărirea imunităţii. Astfel, ele atenuează alergiile şi sunt anticancerigene, deoarece reduc inflamaţiile din organism. Este ideal să adăugaţi în murături mărar şi usturoi. Mărarul are flavonoide, cu rol de regenerare a ţesuturilor, în timp ce usturoiul ajută la echilibrarea bacteriilor în organism. De asemenea, boabele de muştar ajută la prevenirea balonării.
  • Ulcere şi gastrite. Datorită conţinutului mare de acid lactic, aşa-numitele bacterii ”prietenoase”, murăturile sunt ideale pentru ameliorarea problemelor digestive, precum ulcerele sau gastritele.
  • Boli respiratorii. Consumate în special în sezonul rece, ajută foarte bine la prevenirea răcelii sau a gripei. Enzimele şi antioxidanţii pe care acestea le conţin au proprietăţi imunostimulante, ajutând pe timp de iarnă atât la combaterea, cât şi la prevenirea afecţiunilor respiratorii. 
  • Afecţiuni hepatice. Pentru că au un conţinut mare de antioxidanţi, fibre şi substanţe hepatoprotectoare, murăturile ajută şi la o bună detoxifiere a ficatului.
  • Îmbătrânire. Murăturile sunt ideale şi pentru menţinerea sănătăţii pielii. Datorită rolului lor de detoxifiere, murăturile previn îmbătrânirea pielii şi întârzie apariţia ridurilor, conform www.sfatulmedicului.ro.
  • Cârcei. Zeama de varză este indicată persoanelor care au activităţi fizice intense. Numeroase studii au demonstrat că zeama de murături este eficientă în combaterea şi prevenirea cârceilor.
  • Slăbire. Au un conţinut foarte redus de calorii, deoarece procesul de fermentare a murăturilor constă în consumarea zaharurilor legumelor (de aceea murăturile sunt acre) şi astfel sunt cele mai puternice alimente anti-obezitate. Dintre toate, varza murată este cel mai bun remediu împotriva kilogramelor în plus. 
adela popescu si radu valcan si au anulat planurile de vacanta 2 jpg
Mașini blocate în trafic de ninsoare - vremea - meteo - ninge FOTO Shutterstock
cub theo rose png
cub smiley png
cub claudia pavel cream png
Oxi de la Chefi la Cutite 5 jpg
cub mircea bravo png
cub irinel columbeanu  monica gabor mr pink png
image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 3 februarie sfantul simeon doxologia jpeg
foto1 sorin balos chirurg de top  blur la femeieB jpg
rate marite jpg
fototapet steag sua 15514 jpg
16x9   theodor andrei jpg
guineea jpg