Ești stresată? Fă terapie cu flori de salcâm
Dacă eşti obosită, stresată sau nu poţi adormi noaptea, terapiile cu flori de salcâm te pot ajuta să depăşeşti aceste stări, fără efecte secundare. Află care sunt acestea din noul număr al revistei „Click! pentru femei“!
Cu un miros îmbietor, florile de salcâm au darul să liniştească şi să combată migrenele apărute pe fond de stres şi de oboseală. De asemenea, preparatele din salcâm sunt utile în combaterea problemelor digestive. Pentru a beneficia de toate acestea, recoltează florile doar din locuri ferite de poluare şi usucă-le la umbră.
Florile de salcâm au proprietăţi antispastice şi sedative, fiind recomandate în tratamentul migrenelor ocazionale şi pentru durerile cronice de cap. Infuzia se prepară dintr-o linguriţă de flori şi dintr-o cană cu apă clocotită. Se consumă câte o cană dimineaţa şi seara, după mese.
Baie cu flori de salcâm, pentru insomnie
Inhalarea parfumului florilor de salcâm are un efect liniştitor asupra psihicului, de aceea nu ezita să faci plimbări în preajma acestor copaci când sunt în floare. Dacă suferi de insomnie sau ai un somn agitat şi nu reuşeşti să te odihneşti în timpul nopţii, te poate ajuta o baie în care ai pus câteva căni cu flori uscate de salcâm.
Pansament pentru stomac
Ceaiul din flori de salcâm combate aciditatea gastrică şi atenuează senzaţia de arsură. Prepară o infuzie din două linguriţe de flori de salcâm peste care toarnă 250 ml de apă clocotită. Acoperă recipientul şi lasă la infuzat 15 minute. Bea două–trei căni de ceai, înainte de masă. La fel de benefică este şi mierea de salcâm, utilizată în tratarea ulcerelor cauzate de bacteria Helicobacter pylori.
Un alt pansament pentru stomac poate fi preparat din părţi egale de frunze de dud şi flori de salcâm. Pune în cană câte o linguriţă din fiecare plantă şi toarnă deasupra 250 ml de apă clocotită. Lasă acoperit 15 minute, strecoară şi bea câte o cană înainte de mesele principale.