Fructul care ne oferă protecție solară! Mihaela Bilic dezvăluie secretul care te apără de periculoasele raze UV

Ultima actualizare:

Recent, Mihaela Bilic a explicat pe pagina sa de Facebook, unde discută frecvent subiecte legate de nutriție, că un anumit fruct popular, care se găsește și la noi, poate oferi protecție împotriva razelor solare nocive.

Fructul care ne oferă protecție solară
Fructul care ne oferă protecție solară

Fructul care ne oferă protecție solară! Secretul Mihaelei Bilic

Este vorba despre caise, care nu doar că sunt delicioase, dar conțin și aproximativ 50 de calorii pe 100 g, având un indice glicemic scăzut. Acest lucru le face ideale pentru persoanele cu probleme de greutate sau diabet zaharat. În plus, caisele sunt o sursă valoroasă de fibre, esențiale pentru sănătatea digestivă. Caisele satisfac rapid pofta de dulce fără să contribuie la creșterea în greutate, spre deosebire de alte fructe de sezon, cum ar fi pepenii sau strugurii.

„Sunt prin definiție fructele verii. Sunt portocalii, parfumate și zemoase. Sunt prietenoase cu digestia și cu silueta. Este vorba de caise și piersici de care trebuie să profităm, sezonul lor e scurt și ține doar 3 luni pe an, din iunie până în august. De ce putem considera caisele desertul ideal al verii? Spre deosebire de pepeni și struguri, caisele satisfac eficient pofta de dulce și nu îngrașă. Secretul stă în conținutul mare de pectine și sorbitol. Pectinele sunt fibre solubile care se umflă la contactul cu apa, cresc senzația de sațietate și reduc absorția de grăsimi și zahăr în sînge. Sorbitolul este un alcool de zahăr care satisface gustul dulce, dar are 30% mai puține calorii și se absoarbe lent/parțial.

Avem și beneficii la capitolul protecție solară: culoarea portocalie din caise și piersici este dată de pigmenți vegetali cu acțiune antioxidantă. Primul este betacarotenul, un precursor de vitamina A care ajută pielea să se bronzeze rapid și frumos. Celălalt este licopenul, o substanță care protejează pielea de îmbătrânire și de acționa nocivă a razelor ultraviolete. Și dacă vă spun că au un conținut mare de potasiu, care echilibrează gradul de hidratare al organismului, nu-i așa că o să puneți în geanta de plajă și niște caise/piersici bine coapte.”, a transmis nutriționista pe pagina de facebook.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Steag Romania FOTO Shutterstock jpg
cora pearl
explozii liban afp jpg
pestera ghetarul focul viu jpg
caius covrig jpg
Nutu Camataru FOTO Captură video
accident masina tramvai Bucuresti, foto facebook jpg
planseul de la unirii jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net