Plante care te ajută să ţii tiroida sănătoasă

Ultima actualizare:

    Ca şi algele marine, urzicile asigură necesarul de iod pentru buna funcţionare a glandei tiroide
Ca şi algele marine, urzicile asigură necesarul de iod pentru buna funcţionare a glandei tiroide

Cea mai mare glandă endocrină din organism, tiroida stimulează metabolismul şi temperatura corpului.

Afecţiunile acesteia sunt periculoase la orice vârstă, de aceea este crucial să o menţinem sănătoasă. Iată câteva plante care ne ajută să prevenim dezechilibrele hormonale din organism. 

  • Ghimbirul asigură mineralele de care are nevoie glanda tiroidă pentru a funcţiona corespunzător: potasiu, magneziu şi zinc. Fie că este pus în mâncare sau este consumat sub formă de ceai, acesta este benefic şi pentru digestie sau pentru tratarea durerilor de articulaţii. 
  • Urzicile. Ceaiul de urzici este una dintre cele mai bune metode de tratare a hipertiroidismului şi a hipotiroidismului. Ca şi algele marine, urzicile asigură necesarul de iod pentru buna funcţionare a glandei tiroide. 
  • Seminţele de in. O linguriţă de seminţe de in consumată zilnic ajută la menţinerea sănătăţii glandei tiroide şi reprezintă una dintre cele mai accesibile soluţii. Pentru că sunt bogate în fibre, acestea mai ajută digestia, prevenind astfel constipaţia şi riscul dezvoltării cancerului de colon.
  • Lemnul dulce. Dacă ai o tiroidă hipoactivă, alege lemnul dulce, deoarece te ajută să scapi de oboseală, unul dintre simptomele hipotiroidismului. De asemenea, lemnul dulce reduce riscul dezvoltării cancerului de tiroidă. 
  • Echinacea este recomandată pentru tratarea hipertiroidismului. Rădăcina plantei are un efect benefic asupra glandei. Este indicat să o fierbi în apă până rezultă o băutură numai bună pentru tratarea tiroidei.
  • Primula. Uleiul de primula (Evening Primrose Oil) este cel mai des folosit pentru tratarea sindromului premenstrual şi a simptomelor menopauzei. Însă această plantă este folosită şi pentru tratarea hipotiroidismului şi a simptomelor asociate acesteia, inclusiv căderea părului şi menstruaţia abundentă, conform www.blogmagzone.ro.
  • Algele marine. Datorită conţinutului mare de iod, algele marine sunt ideale pentru persoanele care suferă de hipotiroidism. Consumul de alge marine asigură necesarul de iod pentru buna funcţionare a tiroidei.
image
image
image
image
image
image
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net