Pleoapele lăsate pot afecta vederea. De ce ajungem în această situație și ce soluții există pentru o privire întinerită

Ultima actualizare:

    Nenumărate paciente vin la cabinetul medicului Iancu Morad pentru a le fi corectate pleoapele lăsate sau cearcănele
Nenumărate paciente vin la cabinetul medicului Iancu Morad pentru a le fi corectate pleoapele lăsate sau cearcănele

Efectul nedorit al pleoapelor căzute nu este doar unul estetic, ci și funcțional, afectându-ne inclusiv vederea periferică. Această problemă poate apărea chiar și la vârste tinere atât în cazul femeilor, cât și al bărbaților. Medicul chirurg estetician Iancu Morad ne explică ce determină aceste transformări estetice și ce șanse există pentru corectarea lor.

Odată cu înaintarea în vârstă, pielea din jurul ochilor își pierde din fermitate, întrucât scade nivelul de colagen și de grăsime, oasele feței pierd din volum, iar ligamentele care susțin pielea se atrofiază.

Toate aceste schimbări accentuează semnele îmbătrânirii, iar zona ochilor este printre cele mai afectate. Pe lângă faptul că avem un aspect estetic îmbătrânit, trist și obosit, vederea periferică poate fi afectată.

Există multe cauze posibile ale pleoapelor căzute, afecțiune denumită ptoză, acestea variind de la cauze naturale până la afecțiuni mai grave.

Oricine se poate confrunta la un moment dat cu această problemă și studiile arată că nu există diferențe substanțiale de prevalență între sexe sau etnii.

Cu toate acestea, căderea pleoapelor apare cel mai frecvent la adulții vârstnici din cauza procesului natural de îmbătrânire.

Mușchiul levator este responsabil pentru ridicarea pleoapei. Pe măsură ce îmbătrânești, acel mușchi se întinde și, prin urmare, duce la căderea pleoapei.

Persoane de toate vârstele pot fi afectate de această problemă. Uneori cauza exactă este necunoscută, alteori poate ține de traume sau o problemă de ordin neurologic.

Pleoapele lăsate pot afecta vederea. Cauze neurologice sau de vârstă

”Dacă pleoapele sunt căzute, ar putea fi un semn al unei afecțiuni subiacente, mai ales dacă problema afectează ambii ochi. Dacă doar una dintre pleoape cade, aceasta poate fi rezultatul unei leziuni nervoase. Chirurgia cataractei este uneori de vină pentru dezvoltarea ptozei, ca urmare a întinderii mușchiului levator. În unele cazuri, pleoapa căzută este cauzată de afecțiuni mai grave, cum ar fi un accident vascular cerebral, o tumoare cerebrală sau cancerul nervilor sau al mușchilor. Tulburările neurologice care afectează nervii sau mușchii ochilor - cum ar fi miastenia gravis - pot duce, de asemenea, la ptoză”, explică medicul chirurg estetician Iancu Morad.

În cele mai multe cazuri, însă, avem de a face cu efectul înaintării în vârstă, accentuată de un stil de viață dezordonat (fumat, consum de alcool, somn insuficient, lipsa îngrijirii pielii).

Cum eliminăm pielea în exces a pleoapei ca să arătăm mai tineri

Pleoapele căzute nu pot fi tratate cu adevărat cu nici un produs de îngrijire a pielii, în special dacă se află într-un stadiu avansat.

În aceste condiții, singura opțiune este de a scăpa de excesul de piele pe cale chirurgicală, aducând zona superioară a ochilor în stadiul în care se afla în tinerețe.

Iar acest lucru se face cu ajutorul blefaroplastiei, o intervenție minim-invazivă, rapidă, o tehnică specială. Potrivit medicului Morad, nu este nevoie de internare, nici de anestezie generală. Durează 45 de minute, se realizează doar cu anestezie locală, recuperare de doar câteva zile, nelăsând cicatrici.

Și bărbații aplează la operații estetice pentru pleoapele căzute

Blefaroplastia rezolvă problemele estetice din zona ochilor, fie că vorbim de exces de piele, de aspect obosit al privirii ori de asimetrii.

Pacientul se poate întoarce de a doua zi la serviciu. După o săptămână se extrag firele fine, iar perioada de recuperare se încheie.

”Avem o cerere mare și din partea bărbaților. Ochii sunt, până la urmă, oglinda sufletului și primul contact pe care îl avem cu cei din jur. De aceea, cu toții ne dorim să ne păstrăm tinerețea și frumusețea ochilor cât mai mult timp”, mai sune Iancu Morad.

Citește și: 

Cum tratezi naturist petele de bătrâneţe

Medicii esteticieni analizează intervențiile Loredanei: «A făcut foarte mult botox»

image
image
image
image
image
image
Protest sindicate educatie greva profesori 30 mai 2023 FOTO Inquam photos Octav Ganea
Picnic regele Charles Valea Zalanului 3 iunie 2023 (6) jpg
Imagine WhatsApp 2023 06 03 la 17 52 36 jpg
concediul de odihnă
laboratory 2815641 1280 jpg
mancare jfif