Cele mai stânjenitoare probleme de sănătate. Cauze și remedii

Ultima actualizare:

Anumite afecțiuni ne pot afecta din punct de vedere social, iar cea mai mare greșeală pe care o putem face este să le ignorăm. Este important să fim atenți la semnalele pe care le transmite corpul nostru și să tratăm imediat chiar și afecțiunile minore, deoarece acestea pot evolua în complicații de ordin medical. 

Cele mai stânjenitoare probleme de sănătate. Cauze și remedii
Cele mai stânjenitoare probleme de sănătate. Cauze și remedii

Transpirația excesivă

Transpirația excesivă, cunoscută și sub numele de hiperhidroză, poate apărea la oameni chiar și atunci când temperatura este rece sau când sunt în repaus.

Experții cred că hiperhidroza apare la persoanele care au glande sudoripare hiperactive și la cei care au alte probleme medicale, cum ar fi anxietatea, bolile de inimă, menopauza sau cancerul.

Pe lângă utilizarea remediilor comune, cum ar fi antiperspirantele obișnuite, medicii prescriu adesea produse care conțin clorură de aluminiu pentru a trata transpirația excesivă. Cauze probabile ar putea exercițiile fizice intense, vremea caldă, mâncarea picantă, afecțiuni inclusiv anxietate, menopauză, anumite tipuri de cancer, diabet zaharat, sau abuzul de alcoo.

Purtați îmbrăcăminte largă, din bumbac și sandale sau pantofi „respirabili” , confecționați din piele și alte materiale naturale. Puteți încerca și tehnici de relaxare precum yoga sau meditația pentru a ajuta la controlul stresului care declanșează transpirația excesivă.

Citește și Lămâia, efecte uimitoare pentru sănătate. Să nu arunci niciodată coaja ei

Respirația urât mirositoare

Halitoza, sau respirația urât mirositoare, este adesea cauzată de acumularea de bacterii în gură din alimente, gură uscată, fumat sau boli cronice. Acumularea provoacă inflamație și poate emite un miros urât care miroase a sulf.

În multe cazuri, cea mai bună modalitate de a ameliora respirația urât mirositoare este o igienă orală adecvată.

Gura uscată este o altă posibilă cauză a halitozei, de aceea e recomandat să beți multă apă și să mâncați fructe proaspete. Evitați pastele de dinți care conțin compusul ,,lauril sulfat de sodiu". Împreună cu periajul și folosirea aței dentare, consumul de iaurt sau suplimente care conțin probiotice poate controla bacteriile orale.

Flatulența

Flatulența înseamnă eliminarea gazelor din sistemul digestiv. Când înghiți alimente, apă sau saliva, înghiți și cantități mici de aer, care se adună în sistemul digestiv. Gazele se pot acumula și atunci când digerați alimente. Corpul trebuie să scape de acumulare prin farting (flatulență) 

Cauze probabile: Înghițirea aerului când fumați, mâncați sau vorbiți; sforăit și tulburări de somn; consumul de lactate, leguminoase - cum ar fi lintea și fasolea - sau alimente și băuturi bogate în zahăr și soia; utilizarea de antibiotice și alte medicamente.

Poate fi, de asemenea, legat de o problemă de sănătate care afectează sistemul digestiv, cum ar fi sindromul de colon iritabil, notează clicksanatate.ro

Picioare urât mirositoare

Această problemă comună, dar jenantă, se numește bromodoză și este cauzată cel mai adesea de transpirație. Picioarele au 250.000 de glande sudoripare, mai mult decât în ​​orice alt loc al corpului tău.

Picioarele care sunt foarte transpirate și mirositoare sunt adesea cauzate de o igienă deficitară, dar și de alte afecțiuni mai grave cum ar fi bolile tiroidiene, infecțiile fungice sau anemia.

Secreții vaginale cu miros neplăcut

Un vagin sănătos are un miros specific, însă atunci când observi secreții cu miros foarte intens ar putea fi un semn de infecție vaginală.

Această problemă de sănătate este probabil cauzată de vaginita bacteriană. Este o infecție vaginală comună care cauzează rareori disconfort fizic. Dar stresul emoțional pe care îl puteți experimenta este un aspect destul de dureros. 

Citește și Stresul te poate îmbolnăvi. Iată cum te poate afecta

Infecția vaginală nu este de obicei o afecțiune gravă, dar poate cauza probleme de natură emoțională și psihologică, din cauza stigmatului atașat acestei probleme de sănătate. 

Cauza unei secreții vaginale cu miros neplăcut poate fi și alimentația. Alimentele, inclusiv usturoiul, ceapa și sparanghelul pot provoca o astfel de problemă, în timp ce fructele „cu miros dulce” precum ananasul pot ajuta la mirosului vaginal neplăcut. 

Medicii recomandă purtarea lenjeriei din bumbac, evitarea gelurilor de duș pentru zona intimă și administrarea de vitamine pentru creșterea sistemului imunitar. 

Constipația

Episoadele de scurtă durată de constipație nu sunt neobișnuite pentru oameni și nu înseamnă că ceva este în neregulă. Un astfel de episod se îmbunătățește adesea de la sine și este legat de modificări recente ale stilului de viață, stres sau medicamente noi etc.

Cauzele includ factorii dietetici, absorbția de lichid în colon, unele tipuri de medicamente, tiroida inactivă, niveluri scăzute de calciu, diabet zaharat, sarcină, leziuni ale măduvei spinării sau afecțiuni neurologice, cum ar fi boala Parkinson și scleroza multiplă. Constipația foate fi de asemenea un semn pentru cancer de colon, dar poate apărea și la femeile aflate la menopauză din cauza mușchilor pelvieni care se slăbesc.

Încearcă să ai o alimentație cât mai bogată în fibre, cum ar fi cerealele integrale, fulgii de ovăz sau de porumb, consumă fructe proaspete și legume, inclusiv sucuri naturale făcute în casă. Iaurturile cu bifidus sunt de asemenea un remediu care ajută ameliorarea constipației. 

Incontinența urinară

Incontinența este caracterizată prin scurgeri involuntare în timpul sau după un eveniment, cum ar fi tusea, râsul, strănutul sau exercițiile fizice. De obicei, apare din cauza unei slăbiciuni a mușchilor pelvieni sau a întinderii țesuturilor de sprijin din jurul uretrei. Incontinența de urgență implică mușchii din jurul vezicii urinare, care exercită presiune asupra organului în momente nepotrivite sau cu prea multă frecvență.

Deși cauza acestui din urmă tip este neclară, a fost strâns legată de diabet și alte probleme medicale. Specialiștii recomandă să reduci fumatul, consumul de alimente picante şi cofeină.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News,Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
image
actualitate.net
image
actualitate.net