Seminţele de chimen, comoara din cămară

4 decembrie 2021
article img

Seminţele de chimen sunt folosite mai ales în gastronomie, dar chimenul negru şi-a dezvăluit potenţialul terapeutic în cadrul multor cercetări. În combinaţie cu diverse alimente, cum ar fi mierea, de exemplu, acesta poate fi consumat zilnic, contribuind la menţinerea unei sănătăţi de fier.

Chimenul negru, negruşca sau negrilica, aşa cum este denumit în termeni populari, este un remediu universal pentru unele dintre cele mai comune boli. Iată care sunt afecţiunile în ameliorarea şi prevenirea cărora proprietăţile chimenului sunt extrem de benefice.  

Tumori canceroase

Administrarea unui aport optim de chimen negru, indiferent sub orice formă ar fi disponibil acesta, poate combate apariţia celulelor canceroase. Potrivit studiilor, chimenul folosit ca tratament în ameliorarea manifestărilor cancerului nu prezintă niciun fel de risc, ceea ce îl transformă într-o alternativă sănătoasă pentru chimoterapie, ale căror efecte nocive sunt bine cunoscute.

Diabet zaharat

Diabetul zaharat este una dintre cele mai răspândite tulburări de sănătate. Chimenul negru are un rol important în reglarea nivelului de zahăr din sânge, aşadar el funcţionează că un adjuvant în prevenirea şi ameliorarea simptomelor diabetului de tip 2. Reduce glicemia şi micşorează rezistenţa la insulină. Mai mult decât atât, reduce hemoglobină glicată. Pentru a beneficia de aceste proprietăţi ale chimenului negru, amestecă o jumătate de linguriţă de ulei extras din aceste seminţe într-o ceaşcă de ceai negru. Serveşte câte o ceaşcă dimineaţa, la micul dejun şi seara, înainte de culcare.  

Dureri de spate  

Coriandrul românesc, pseudonimul care i-a fost atribuit chimenului negru este benefic şi în remedierea durerilor de spate, dar şi a durerilor de genunchi sau a celor de articulaţii în general. Pentru a te bucura de acest beneficiu, mixează o jumătate lingură de ulei de chimen cu 2 linguri de miere şi o linguriţă de oţet. Tratamentul se administrează înainte de masă de dimineaţă.

Căderea părului

Chimenul negru este folosit atât pentru uz intern cât şi extern, mai ales că are beneficii şi pentru frumuseţe. Folosit ca tratament împotriva căderii părului: realizează o pastă din 20 g de ulei de chimen, 20 grate de praf Mehandi şi 60 g de ulei. Aplică acest remediu pe scalp şi lasă-l să acţioneze aproximativ o oră.

Constipaţie  

Seminţele de chimen negru nu sunt foarte aromate, însă au efect antispastic. Concret, ele favorizează digestia şi ajută la eliminarea gazelor din stomac şi intestine. Pe lângă toate acestea, ajută la eliminarea viermilor intestinali, păstrând sănătatea sistemului digestiv.

Epilepsie

Chimenul negru are proprietăţi anticonvulsive, iar acest lucru a fost demonstrat în urma unor studii efectuate în 2007, în care s-au analizat efectele acestui remediu asupra copiilor care sufereau de epilepsie. Se pare că cercetările au concluzionat că negruşca reduce considerabil efectele epilepsiei.

Infecţia cu Helicobacter Pylori  

Negrilica are efecte benefice şi în lupta cu infecţiile cauzate de Helicobacter Pylori. De fapt, se consideră că acţiunea sa poate fi comparată cu terapia triplă de eradicare a acestui virus. Fie că este consumat sub formă de capsule, ulei sau că este adăugat în ceaiuri, chimenul negru oferă beneficii considerabile pentru menţinerea sănătăţii, motiv pentru care ar trebui să îl includem în alimentaţia noastră zilnică, conform obio.ro.