Soluţii rapide contra picioarelor grele

simeon stalpnicul png

Nu trebuie să fii nici foarte în vârstă, nici foarte muncit fizic ca să ai senzaţia că nişte ghiulele îţi atârnă de picioare şi abia te lasă să mergi. Află din noul număr al revistei „Click! pentru femei“ ce băi şi ce comprese de leac sunt eficiente în astfel de cazuri!

Băi reci

Cea mai simplă şi la îndemână soluţie, în caz de picioare grele, e să faci o baie rece la picioare. Poţi fiesă-ţi înmoi picioarele în apa din cadă, fie să treci peste ele un jet de apă rece. Lichidul cu temperatură scăzută are efect vasoconstrictor şi stimulează circulaţia sângelui.  

Comprese cu gheaţă

Pune câteva cuburi de gheaţă într-un prosop curat, zdrobeşte-le cu ciocanul de şniţele. Plim-bă-ţi compresa pe picioarele obosite. Prin dezumflarea accelerată pe care o produce asupra picioarelor, se înlătură imediat senzaţia de greutate. 

Baie cu sare amară

Când vii acasă, după o zi agitată, pune apă rece într-un lighean şi adaugă o lingură de sare amară (sau Epsom, cum i se mai spune) şi încă una de bicarbonat de sodiu. Relaxează-te astfel cel puţin un sfert de oră. Bicarbonatul de sodiu are proprietăţi antiinflamatoare, iar sarea amară are efect relaxant. Astfel, elimini senzaţia de picioare grele. 

Băi cu viţă-de-vie roşie

Frunzele de viţă-de-vie, recoltate toamna, când devin roşii, sunt excelente în caz de insuficienţă venoasă. Adaugă 2 mâini de frunze într-un litru de apă şi fierbe 2 minute. Apoi, lasă la infuzat 10 minute. Lasă să se răcească lichidul şi adaugă-l într-un lighean cu apă proaspătă, în care-ţi înmoi picioarele. 

Masaj cu uleiuri esenţiale

Dacă stai mult în picioare, apare şi oboseala, e clar! Pentru picioarele muncite astfel, foarte bune sunt masajele cu uleiuri esenţiale. De preferat e cel de mentă, pentru senzaţia de răcoare pe care o induce. La fel de bun e uleiul de lavandă sau de muşeţel. Prepară un amestec din 2-3 linguri de ulei de măsline şi 2 picături de ulei esenţial, oricare din cele enumerate. Încălzeşte puţin amestecul uleios în palme, apoi masează-ţi pe îndelete picioarele. Nu te spăla imediat! Lasă să acţioneze peste noapte.  

FotoJet jpg
zodia singura de sarbatori jpg
cub cristina spătar png
Nicolae si Elena Ceausescu jpg
cub andi moisescu olivia steer png
cub catalin botezatu dubai png
foto sex jpeg
Parcare cu panouri solare FOTO Shutterstock
image
adevarul.ro
image
image
image
image
Bradul din Gubbio jpg
Joc video Iisus Hristos jpg
Fishtopher jpg
Cadouri de Moș Nicolae 2022
eren yilmaz tiktok jpg
bani plati stare de urgenta jpeg