Vinul de mentă reglează digestia

simeon stalpnicul png

Vinurile medicinale au efecte uimitoare asupra sănătăţii şi a stării noastre de spirit. Cu o condiţie: să nu fie confundate cu vinurile de masă, ci să fie folosite ca un medicament. Revista „Click! pentru femei" îţi spune cum să le foloseşti.

Vinul de vâsc

Dacă te sâcâie tusea sau sughiţul persistent, vinul de vâsc este o alegere bună să-ţi regăseşti liniştea. În plus, este ideal când ai imunitatea scăzută sau dacă suferi de hipertensiune arterială.

Cum să-l prepari. Ai nevoie de şase-şapte linguri de vâsc măcinat şi un litru şi jumătate de vin alb. Lasă amestecul la macerat zece zile, agitându-l în fiecare zi. Strecoară-l şi pune-l într-un vas închis la culoare.

Vinul de prune uscate

Datorită proprietăţilor diuretice, stomahice şi energizante, vinul de prune uscate ajută în caz de constipaţie sau de anemie. Este recomandat şi persoanelor care au dureri reumatice sau gută.

Mai citeşte în revistaClick! pentru femei:Ritualuri de noroc pentru Noul An.Delicii pentru Revelion

Cum să-l prepari. Într-un borcan, pui 300 g de prune uscate, un litru de vin roşu, 50 ml de rachiu, 120 g de zahăr şi un pliculeţ de zahăr vanilat. Amesteci bine şi laşi la macerat trei săptămâni, apoi strecori şi pui vinul la rece, într-o sticlă de culoare închisă.

Vinul de ceapă

Când ai tulburări renale sau când te simţi extrem de obosită, ţine o cură cu vin de ceapă. Acest vin este un stimulent general şi un tonic pentru inimă.

Cum să-l prepari. Îţi trebuie cinci cepe rase, 100 g de miere şi un litru de vin alb, pe care le amesteci şi le laşi la macerat timp de o săptămână. După trecerea celor 7 zile, strecoară amestecul prin tifon.

Vinul de mentăCu toate pregătirile pentru Sărbători te-a ajuns o stare de nervozitate? Vinul de mentă te va linişti. Este bun şi dacă ai palpitaţii sau tulburări de digestie.

Vinul de mentă este un bun calmant, sedativ, stomahic şi... afrodiziac.

Cum să-l prepari. Începi prin a face două căni de infuzie din frunze de mentă. Peste ceai adaugi alte două căni de vin alb şi 20 de grame de miere. Laşi amestecul să macereze timp de o lună şi jumătate, după care îl filtrezi.

mihaela cernea cu sotul craioveanu costin  db 11 19 2007 2 01 35 PM JPG
cub ileana stana ionescu alexandru arsinel png
andreea marin si cove jpg
Amal și George Clooney (8) jpg
david si victoria beckham
maurice munteanu
foto1 dolari shutterstock 253550602 jpg
Kristina Cepraga Dana Savuica E OK sa fii vedeta 2018 jpeg
Ameer captura video jpg
Casa de oaspeti a Regelui Charles din Valea Zălanului Sursa Foto contele Kalnoky png
image
image
image
image
harry charles jpg
foto1 dolari shutterstock 253550602 jpg
foto caseta avere   birou arhiva persoanala Alexandru Arsinel jpeg
criza energetica bec econom jpeg
meghan markle 1 jpg
funeralii elisabeta