Sânii ei au produs 2,5 tone de lapte

Ultima actualizare:

    Elisabeth  păstrează laptele  în congelatoareFoto: Facebook
Elisabeth păstrează laptele în congelatoareFoto: Facebook

Incredibil, dar adevărat! Elisabeth Anderson-Sierra, din SUA, a colectat 2,5 tone de lapte secretat de sânii ei. Femeia ajunge să mulgă zilnic cantitatea record de până la 7,7 litri.

Elisabeth Anderson-Sierra, de 29 de ani, din Beaverton, statul Oregon, suferă de Sindromul Hiperlactaţiei. Din această cauză, sânii ei secretă de zece ori mai mult lapte decât cei ai unei femei obişnuite, după naştere.

A observat acest lucru după ce a adus-o pe lume pe prima ei fetiţă, Isabella, în decembrie 2014.


    Elisabeth  păstrează laptele  în congelatoare
Elisabeth păstrează laptele în congelatoare

Laptele îi curgea în neştire şi micuţa era deja sătulă. Atunci, Elisabeth s-a decis să colecteze excedentul de lapte şi să-l ofere mamelor care nu au sau nu au destul lapte pentru bebeluşi, sau să-l vândă băncilor de lapte matern. Până acum sânii ei au produs 2,5 tone de lapte (circa 2.727 litri).Tânăra mămică vinde laptele de sân cu 33 de dolari, litrul, dar spune că nu se îmbogăţeşte. O costă enorm conservarea acestuia, sterilizarea recipientelor  în care îl colectează, etichetarea şi congelarea lor. Prima oară când s-a muls, au rezultat  2,7 litri. Apoi, a ajuns să colecteze zilnic între 4 şi 6 litri de lapte de sân. În urmă cu 6 luni a născut-o pe cea de-a doua fiică, Sophia. După a doua naştere, lactaţia s-a mărit.


    Mămica, împreună cu fiicele ei, Isabella şi Sophia
Mămica, împreună cu fiicele ei, Isabella şi Sophia

În prezent, femeia produce circa 7,7 litri de lapte pe zi. Elisabeth se mulge zilnic de 5 ori. Timp de 8-10 ore pe zi se chinuie să se mulgă şi să conserve laptele. “Îmi este foarte greu, dar o fac din dragoste pentru nou-născuţi. Mulgerea nu e ceva distractiv, e incomodă şi doare”, a povestit femeia. Ea estimează că a hrănit mii de bebeluşi cu laptele său. Femeia spune că, la început, i-a fost teamă că valorificarea laptelui în exces ar putea să ducă la secarea acestuia şi, ca urmare, să-i rămână propriile copile fără hrană. “Însă laptele matern este aur pentru bebeluşi, nu am conceput să-l risipesc”, a mai spus americanca.

Click! spune

Sindromul hiperlactaţiei înseamnă producerea de mai mult lapte matern decât are nevoie copilul. Acesta poate fi cauzat de anatomia aparte a sânilor, tulburări hormonale, unele medicamente, stimularea excesivă a mulgerii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net