Sarkozy vrea castrare chimică pentru violatori

Ultima actualizare:

Această obligaţie va figura în proiectul de lege destinat să limiteze recidiva unor delincvenţi sexuali, care, a indicat Sarkozy cotidianului francez, va fi examinat de parlament la cererea sa "începând din luna noiembrie", potrivit Agerpres.

"Un criminal sexual nu trebuie să iasă din închisoare decât după executarea pedepsei sale şi după ce se angajează să urmeze un tratament chimic ce va stăpâni libidoul său", a declarat Nicolas Sarkozy.

"Este profund anormal să se lase să iasă din închisoare bolnavi fără să li se impună reguli foarte stricte, în primul rând un tratament medical", a argumentat el.

Primind la începutul lunii familia lui Marie-Christine Hodeau, o femeie asasinată în regiunea pariziană de un bărbat deja condamnat pentru viol şi care a beneficiat de o eliberare condiţionată, Nicolas Sarkozy a anunţat că un proiect de lege urmează a fi prezentat pentru limitarea riscurilor de recidivă, aminteşte AFP.

Acest text va avea ca bază un proiect de lege prezentat în Consiliul de miniştri în noiembrie 2008 dar care de atunci nu a fost examinat. Şeful statului a cerut guvernului să îi adauge alte măsuri pentru a întări supravegherea criminalilor consideraţi periculoşi care ies din închisoare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate, William și copiii lor  foto   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
herastrau jpg
Odihnă, flori, somn jpg
folie aluminiu shutterstock1 jpg
bucuresti 19301 jpeg
RO Alert jpeg
sinaia statiunea preferata a regilor (1) jpg
sare borcan istock jpg
Pensionari discută cu reprezentanții presei și oficialii Caselor de Pensii de care aparțin privind recalcularea pensiei, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
image
actualitate.net
image
actualitate.net