Sebi a intrat pe mâna medicilor americani

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

"Nu-l lăsaţi pe Sebi să rămână orb!", i-am rugat pe cititorii Click! când am publicat povestea băieţelului Sebastian Colgiu din comuna Afumaţi. Şi nu l-au lăsat. Iar astăzi, şi datorită lor, Sebi a ajuns pe mâna medicilor americani.

Micuţul a plecat cu mama sa spre America în 25 ianuarie. Cu greu şi cu multă stăruinţă, apelând la multe fundaţii, asociaţii, firme şi persoane particulare, părinţii au reuşit să strângă bani pentru operaţii la ambii ochi.

Suma totală, inclusiv costurile pentru transport si cazare, s-a ridicat la 32.000 euro. Iniţial s-a pus problema salvării ochişorului stâng, la care Sebi are retinopatie de grad V. La ochişorul drept, băiatul are glaucom, ceea ce a făcut ca ochiul să se mărească şi să iasă din orbită.

Sebastian şi Liliana Colgiu, în Detroit

simeon stalpnicul png

Acum, însă, după operaţia de astăzi, medicii de la spitalul "William Beaumont" au hotărât că vor încerca şi salvarea celui de al doilea. Intervenţia chirurgicală a fost programată pentru data de 8 februarie.

Mama lui Sebi, Liliana Colgiu, a transmis veştile din America prin intermediul internetului. La Detroit a primit un ajutor nesperat. Ea şi copilul au fost aşteptaţi la aeroport de doamna Eva, translatorul clinicii, care în prima noapte i-a şi găzduit, fiindcă locuia în apropierea aeroportului.

A doua zi, au mers la clinică pentru un prim consult, apoi au fost duşi la locul în care urmează să stea pe toată perioada.

"Totul a decurs foarte bine la consult. I-am povestit medicului toată evoluţia lui Sebastian de la consultul din 19 septembrie 2011, pe care l-a avut în Italia, şi până atunci. Domnul doctor Antonio l-a supus mai multor teste cu luminiţe, apoi ne-a spus prompt: "Se vor opera ambii ochi! Aşa că, pe 8 februarie se va face a doua operaţie", a povestit Liliana.

Femeia mulţumeşte oamenilor care au donat un bănuţ pentru Sebi, fiindcă fără ajutorul acestora ea şi soţul, doi oameni simpli din comuna Afumaţi, n-ar fi reuşit să-şi salveze copilul.

Băiatul recunoaşte vedetele după glas

Sebastian a venit pe lume prematur şi a stat la incubator aproape două luni. Apoi, Liliana, mama, a fost anunţată că Sebi are retinopatie de maturitate.

Mai târziu a apărut şi glaucomul. Când a venit la noi în redacţie, în noiembrie 2011, Sebi ne-a impresionat pe toţi. Chiar dacă nu vede, ştie toate vedetele de la ProTv după voce. La 3 ani, a învăţat literele până la "F" şi să numere până la 10. Când i-am făcut poze, ne-a frânt inima: "Mami, vine lumina! Ce face domnul cu lumina?", întreba Sebi la declanşarea bliţului.

Fundatia Adevarul are urmatoarele conturi la BCR Sucursala Pipera:

Cont lei: RO09RNCB0286001133100003Cont euro: RO36RNCB0286001133100002Cod swift - RNCB ROBU (pentru cei care fac depuneri din străinătate, in euro)CUI RO15162540

image
image
image
image
image
image
muraturi podea  jpg
calendar ortodox 2021 29 septembrie sfantul cuvios chiriac sihastrul png
case pestera china captura video jpg
Bomboane Ferrero Rocher FOTO doctorcasado.es
sighisoara jpg
marie curie captura video jpg
vis jpg
image
actualitate.net