Şeful secţiei penale de la Parchetul Covasna, arestat pentru luare de mită

Ultima actualizare:

    Poliţiştii din Catalunya i-au arestat pe toţi capii bandei
Poliţiştii din Catalunya i-au arestat pe toţi capii bandei

Procurorul şef al Secţiei urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Covasna, Alexandru Kiss, a fost arestat preventiv pentru luare de mită, după ce a fost prins în flagrant.

Potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), procurorii anticorupţie au dispus, duminică, reţinerea acestuia, ca urmare a acţiunii de prindere în flagrant delict, iar Curtea de Apel Braşov a dispus arestarea preventivă a inculpatului pe o perioadă de 30 de zile.

În conformitate cu prevederile art. 95 alin. 1 din Legea 303/2004 privind Statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, Secţia pentru Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat arestarea acestuia.

Procurorii DNA efectuează cercetări penale faţă de procurorul şef secţie urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Covasna, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de luare de mită în formă continuată (două acte materiale).

Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori au rezultat că în 9 şi 15 decembrie, în calitate de procuror şef, inculpatul Alexandru Kiss a pretins unui denunţător suma de 4.000 lei (în două tranşe) din care a primit la 15 decembrie suma de 2.000 de lei. Aceasta în schimbul restituirii unor obiecte reprezentând probe materiale într-un dosar instrumentat de inculpat, în care denunţătorul fusese trimis în judecată pentru mai multe infracţiuni, între care şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

DNA precizează că inculpatul a fost prins, sâmbătă, în flagrant delict, imediat după primirea sumei de 2.000 de lei, reprezentând a doua tranşă din suma totală pretinsă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net