Silvia Dumitrescu: «Ţin toate posturile»
„Simt că, în felul acesta fac şi eu un mic sacrificiu şi mă gândesc că, prin post, se mai curăţă din păcate. Fac asta mai mult pentru că-mi dictează sufletul, nu pentru că se spune că e benefic pentru organism. Ţin toate posturile de peste an şi mă simt bine, în acele perioade, din toate punctele de vedere. Şi acest post, al Crăciunului, îl voi ţine până la capăt”, promite Silvia. Nu pofteşte la nimic pentru că fructele şi legumele sunt oricum de bază în alimentaţia sa. În ultimii ani nu a mai mâncat aşa de multă carne ca înainte, iar dintre lactate, doar caşcavalul îi place. Supele şi ciorbele de legume sunt de bază pentru ea, mai ales în această perioadă. Iar, în general, mănâncă de toate, orientându-se doar după ce-i dictează organismul. „Mănânc ce simt că-mi prieşte, nu mă bazez pe ce se spune că e bine. A mânca trebuie să fie una dintre plăcerile noastre, că şi aşa sunt puţine. Nu trebuie să avem toţi acelaşi număr de kilograme. Important e doar să fiu sănătoasă şi să mă simt bine cu mine”, mărturiseşte artista. În ceea ce priveşte gătitul, nu e o mare expertă şi nici nu va fi vreodată, recunoaşte. O face mai ales de când s-a căsătorit şi, apoi, de când a apărut fiul ei de 17 ani, Iulian. „Eu gătesc destul de dietetic şi, din fericire pentru ei, ne potrivim în gusturi, le place acest regim alimentar”, adaugă cântăreaţa.
Prezentă la restaurantul Adevărul Holding, Sensazioni Club, Silvia Dumitrescu a intrat în bucătărie să ne arate reţeta ei de ciorbă de legume. „Voi pune morcovi, ţelină, păstârnac, dovlecei, roşii, ardei gras, ceapă şi multă verdeaţă. Dar cel mai important ingredient e borşul, o sa pun un litru. Ciorba aceasta e gustoasă, sănătoasă şi arată bine în farfurie”, spune Silvia.