Ştefan Bănică a câştigat procesul cu TVR

Ultima actualizare:

    Ştefan Bănică: FOTO Facebook
Ştefan Bănică: FOTO Facebook

Vineri, 23 martie 2012, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României a admis recursul domnului Ştefan Bănică împotriva TVR Media S.R.L., generat de reproducerea, distribuirea şi comercializarea, cu nerespectarea legislaţiei privind drepturile de autor şi drepturile conexe, a DVD-ului "Momente de aur - Ştefan Bănică" din colecţia "Maeştrii comediei".

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât admiterea recursului şi modificarea deciziei pronunţate de Curtea de Apel Bucureşti dispunând majorarea despăgubirilor pe care TVR Media S.R.L. trebuie să le plătească domnului Ştefan Bănică, moştenitorul maestrului Ştefan Bănică Sr.

Înalta Curte a obligat TVR Media S.R.L. la plata către Ştefan Bănică a sumei de 4.943,70 de lei cu titlu de despăgubiri şi 5.000 de lei cu titlu de cheltuieli de judecată, menţinând alte dispoziţii anterioare.

Hotărârea este irevocabilă, iar considerentele ei nu au fost încă redactate.

Dincolo de cuantumul sumei, această hotărâre trebuie să genereze conştientizarea de către cei care încalcă legislaţia privind drepturile de autor şi drepturile conexe a faptului că artiştii nu pot fi nesocotiţi.

Este o parte dintr-un amplu demers care să susţină drepturile artiştilor în faţa celor care urmăresc obţinerea unor beneficii facile de pe urma muncii acestora.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Thassos, Grecia FOTO Shutterstock
prosoape jpeg
christian al VII lea jpeg
camera hotel png
Pestera Craniilor png
soferii in masina webp
Brezoi poza mare jpg
lacat bucatarie roman marea britanie 67958100 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net