Stolojan: Vor mai fi concediaţi 16.000 de bugetari în acest an şi alţi 30.000 anul viitor

Ultima actualizare:

Numărul celor trimişi în şomaj este dublu faţă de angajamentul asumat de Guvern pentru 2011 în scrisoarea convenită cu FMI în luna august. Atunci s-a convenit cu reprezentanţii FMI, ca anul viitor să se renunţe la minimum 15.000 angajaţi din sectorul public, notează Adevărul.

„Nu mai am acum această cifră exactă, dar până la sfârşitul anului sunt prevăzuţi să mai fie disponibilizaţi 16.000, după care anul viitor, dacă reţin bine, era vorba de o cifră de încă 30.000. Dar problema este că avem acest surplus de forţă de muncă în sistemul public.”

„Din păcate, s-a angajat fără nici o raţiune, pur şi simplu, ori de câte ori este un ciclu electoral. Din păcate, s-a întâmplat acest lucru şi realitatea este că avem un aparat funcţionăresc şi un personal în sectorul public mult mai numeros decât cel din alte ţări. O analiză a Băncii Mondiale ne arăta că la Ministerul Finanţelor avem un personal mai mare decât au Austria, Germania, Franţa", a explicat Theodor Stolojan la RFI.

Guvernul a semnat o scrisoare de intenţie, după misiunea de evaluare a FMI din luna august, prin care s-a angajat să concedieze 74.000 bugetari până sfârşitul anului, astfel încât numărul angajaţilor în sectorul bugetar să coboare la 1,29 milioane de persoane.

image
image
image
image
image
image
vant puternic Inquam Photos jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net