Sunt gemeni, dar au taţi diferiţi. Cum e posibil?

Ultima actualizare:

    Fenomenul naşterii unor fraţi gemeni cu taţi diferiţi se numeşte 'super-fecundare'
Fenomenul naşterii unor fraţi gemeni cu taţi diferiţi se numeşte 'super-fecundare'

Un bărbat turc, aflat într-un proces de divorţ, a avut surpriza să afle, în urma unor teste ADN, că unul dintre cei doi copii gemeni ai săi, nu îi este şi fiu din punct de vedere biologic, conform cotidianului Sabah, informează AFP.

Acest fenomen extrem de rar în lumea medicală l-a bulversat complet pe sărmanul tată, un agent de pază din Istanbul identificat doar după iniţialele AK, dar i-a confirmat bănuiala că soţia nu-i era fidelă. În cursul procedurilor de divorţ, bărbatul a solicitat efectuarea unui test ADN asupra celor doi gemeni de 3 ani pe care îi avea alături de soţie, bănuind că aceştia ar putea să nu fie copiii săi.

Testul a demonstrat cu o marjă de eroare extrem de mică, de doar 0,1%, că AK este doar tatăl unuia dintre gemeni. Ulterior testul a fost refăcut şi confirmat şi de un alt laborator, la solicitarea instanţei care judecă procesul de divorţ.

Se pare că soţia lui AK avea o relaţie cu un alt bărbat, dar a fost obligată de către familie să se mărite cu AK.

Fenomenul naşterii unor fraţi gemeni cu taţi diferiţi, care poartă denumirea ştiinţifică de 'super-fecundare', este extrem de rar în cazul oamenilor, dar relativ frecvent în cazul unor animale precum câinii sau pisicile.

Acest fenomen se produce atunci când femeia eliberează două ovule într-un ciclu menstrual, explică profesorul Rusen Aytac, şeful Departamentului de ginecologie al Facultăţii de Medicină din cadrul Universităţii din Ankara.

'Dacă această femeie întreţine relaţii sexuale cu doi bărbaţi diferiţi într-o perioadă scurtă de timp, poate obţine o sarcină dublă în cazul în care fiecare ovul poartă un material genetic diferit', a explicat el.

Deznodământul trist al acestui proces de divorţ este că AK a decis să-şi păstreze doar propriul copil, iar fratele geamăn după mamă al acestuia a fost trimis într-un orfelinat.

Citeşte şi:

Au făcut 6 dintr-o lovitură

Jill Hawkins este «fabrica de făcut copii»Sunt gemeni, dar s-au născut în ani diferiţiSuper-mămica: a născut de două ori cvadrupleţi şi o dată gemeni

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Doru Viorel Ursu
image
image
image
image
image
image
Romania peisaj munti dealuri foto shutterstock jpg
blogger italian facebook jpg
cheddar branza jpg
Familia Regala la trooping the colour, Printesa Anne, Printesa Kate, Printul William, Regele Charles, Regina Camilla, Ducesa Sophie, Printul Edward, Printul George, Printul Louis, Printesa Charlotte   profimedia 0784047573 jpg
WhatsApp Image 2024 04 14 at 14 18 27 jpeg
medic_consult medical_shutterstock 158366573 jpg
62417786 jpg
alcool pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net