De la ruși nu vine numai ploaia, ci și spionajul cibernetic!

Ultima actualizare:

Campania Red October a fost descoperită în anul 2011 şi a fost considerată una dintre cele mai complexe campanii de spionaj cibernetic. S-ar părea că hackerii din spatele acestei ameninţări au revenit sub o nouă denumire: Cloud Atlas.

În cazul Red October s-a descoperit că hackerii culegeau informaţii de la diverse instituţii şi diplomaţi din întreaga lume, predominant din Rusia şi Kazahstan. Numele vine de la luna octombrie a anului 2012, când cei de la Kaspersky au descoperit, pentru prima dată, atacul. În ianuarie 2013, când informaţiile au fost date publicului, spionii cibernetici şi-au încetat operaţiunile.

Experţii Kaspersky Labs sunt cei care au descoperit şi noua campanie Cloud Atlas, în luna august a acestui an. Cu toate că analiza uneltelor folosite şi a datelor furate este abia la început, experţii Kaspersky au remarcat imediat o serie de tactici mai puţin obişnuite pentru atacurile de tip APT (n.red. – Advanced Persistent Threat).

”Cum se întâmplă de obicei cu aceste operaţiuni mari, având în vedere investiţiile masive şi numărul resurselor implicate, ele nu dispar pentru totdeauna. În mod normal, grupul dispare de pe radar timp de câteva luni, regândeşte uneltele şi malware-ul folosite şi apoi reiau operaţiunile”, se arată pe blogul SecureList.

În campania Cloud Atlas, la fel ca şi în Red October, computerele ...

Află totul despre campania rusească de spionaj

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
chirie pixabay
image
image
image
image
image
image
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
the landlord opened the door with a pending key home selling ideas home mortgage free photo jpg
monezi jpeg
pansies 7210851 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net