Te-ai plictisit de Whatsapp? Uite aplicațiile similare pe care le poți încerca

Ultima actualizare:

Whatsapp este, cu siguranță, cea mai populară aplicație pentru dialoguri scrise, vocale sau video, dar mai există multe alte variante, foarte bune, care pot fi încercate.

whatsapp ba68322368 jpg

Aplicații similare, populare printre utilizatori, și, totodată, criptate ar fi Telegram, Signal sau Threema. Mai există, de asemenea și alte produse, care pot fi încercate, la fel de bine.

Citește și: Alertă WhatsApp! Mesajele pe care le trimiți nu sunt, de fapt, private! Ce e de făcut?

Whatsapp și-a câștigat popularitatea, la nivel global, datorită unor aspecte precum o varietate de moduri în care poți comunica sau criptarea mesajelor. Cu toate acestea, aplicația nu e pe placul tuturor. Cine știe, poate pur și simplu nu-ți place și e posibil să cauți alternative pentru a înlocui aplicația cu alta care dispune de funcții similare cu cele din Whatsapp. Iată șapte alternative ale acestei aplicații.

Telegram

Telegram este o aplicație deja populară de mesagerie, care oferă acces la comunicare vocală, video sau prin text, alături de o gamă mai largă de opțiuni de securitate. De exemplu, apelurile vocale sunt automat criptate. Pentru mesajelr text are un mod de „secret chat” în care, pe lângă criptare completă, există opțiunea de a șterge mesajele, într-un timp stabilit de utilizator.

Citește și: O nouă funcție pentru utilizatorii WattsApp. Te avertizează că ai făcut o mare greșeală

Mesajele simple, pe de altă parte, nu sunt atât de sigure. O altă funcție interesantă este că e una dintre puținele aplicații care îți permite să blochezi aplicația în sine. Așadar, dacă cineva pune mâna pe telefonul tău, tot nu vor avea acces la mesajele tale de pe Telegram. Aplicația poate fi descărcată gratuit pe Andoid și iOS, fiind valabilă și prin funcția de browser.

Signal

Dacă ești în căutare de alternative ale Whatsapp, cu o securitate cât mai puternică, Signal e ce-ți trebuie. Aplicația pune mult accent pe securitate, având criptare completă pentru mesajele text, video și vocale, atunci când comunici cu alți utilizatori ai aplicației.

De asemenea poți seta mesajele să se șteargă automat într-un timp dorit de tine. În această aplicație, însă, nu poți folosi stickere și nu are GIF-uri încorporate. Aplicația se poate descărca gratuit pe Andoid și iOS.

Threema

Deși mai toate aplicațiile de comunicare sunt gratuite, Threema nu este. Aceasta costă 5 dolari pentru Andoid și iOS, având posibilitatea de a o folosi și în browser. În schimbul acestei sume, primești criptare completă pentru mesaje text, video sau vocale, inclusiv pentru schimburi de fișiere. Ce este deosebit la ea, este faptul că e una dintre puținele aplicații care nu-ți cere cont de autentificare folosind numărul de telefon, ceea ce te face aproape complet anonim.

Citește și: Avertisment pentru utilizatorii WhatsApp! Mesajele voastre pot dispărea fără urmă

S-ar putea să-ți placă și alte funcții suplimentare pe care aplicația le oferă, cum ar fi opțiunea de a crea sondaje sau opțiunea de a căuta imagini folosind limbajul natural, din viața de zi cu zi.

Facebook Messenger

Aplicația aceasta este extrem de populară datorită asocierii cu Facebook și este disponibilă gratuit atât pentru Andoid cât și pentru iOS, fiind disponibilă și în varianta browser. Include toate opțiunile de bază, cum ar fi comunicare prin text, video sau vocal, împreună cu opțiuni de GIF-uri și stickere, dacă te interesează acest detaliu.

Dacă ești interesat de securitate, e bine de știut că Facebook oferă criptare completă a aplicației, dar această opțiune s-ar putea să dispară până în anul 2023.

Kik

Kik e puțin mai mult decât o simplă aplicație de mesagerie. Pe lângă prieteni și familie, ai posibilitatea de a cunoaște persoane noi cu care să discuți. Asemănător cu experiența de pe TikTok, poți urmări transmisiuni în direct și să comunici cu un număr mare de alți utilizatori.

Citește și: Cum îți dai seama dacă altcineva îți folosește contul Netflix

Pe lângă asta, ai încorporat în profil un cod QR pe care apropiații îl pot scana pentru a începe instant o conversație cu tine. Aplicația e disponibilă gratuit pe Andoid și iOS, cu toate că va trebui să suporți reclamele care vin la pachet cu gratuitatea. Dacă te interesează capitolul intimitate, te poți înscrie cu o adresă de email, fără să-ți divulgi numărul de telefon.

Skype

Skype a fost mai mereu folosită de oameni, în scopuri profesionale, deci s-ar putea să nu-ți vină în minte atunci când vorbim de aplicații pentru viața de zi cu zi. Totuși, e o aplicație care-ți oferă tot tacâmul, fiind potrivită atât pentru utilizare în scop profesional, cât și recreațional. După cum probabil bănuiai, îți oferă acces la comunicare prin text, video și vocal, precum și schimbul de fișiere.

Citește și: WhatsApp intră în rând cu lumea. Emoji-urile tale vor fi mult mai importante

Mulțumită unei game largi de extensii, ai posibilitatea de a înregistra video și audio dacă o folosești pe un computer, deși este disponibilă și pe mobil. Cel mai bun motiv pentru a folosi Skype este, cu siguranță, numărul de beneficii pe care îl oferă, cum ar fi traducerea în timp real a limbii, dacă dorești să comunici cu un străin, sau posibilitatea de a suna spre telefoane fixe cu un cost internațional redus.

Viber

Viber nu are aceeași recunoaștere a numelui precum alte aplicații de mesagerie, însă, la fel ca și Skype, e o opțiune foarte bună dacă dorești o aplicația pe care să poți suna atât un număr de mobil, cât și unul de fix, pe lângă comunicarea cu alți utilizatori. Gratuit pentru Andoid și iOS, oferă toate modurile de comunicare. În ce ține de securitate, există criptare completă.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
shutterstock 2304929435 jpg
clickpentrufemei.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
test cancer prostata jpg
Alejandro Mayorkas intalnire cu ambasadorul României în Statele Unite, Andrei Muraru Foto Ambasada României in SUA jpg
casatorie shutterstock jpg
Partie de schi inFranța- Les Gets FOTO Shutterstock
moarte  sursa foto   Shutterstock jpg
crin antonescu inquam jpg
Horatiu Potra soseste la sediul IGPR  Foto Inquam Photos Octav Ganea (2) jpg
Taxa pe urina jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net