Telefoanele persoanelor care apelează la 112 vor fi localizate cu o precizie de câțiva metri

Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) anunță îmbunătățirea localizării celor care apelează serviciul de urgență 112. În acest sens au fost adoptate zilele trecute noi reglementări privind realizarea comunicațiilor de urgență, ceea ce ar trebui să aibă ca efect localizarea cu precizie de câțiva metri a telefoanelor de la care se efectuează apeluri la 112.

Cei care vor apela la serviciul de urgență fără un motiv întemeiat vor fi localizați
Cei care vor apela la serviciul de urgență fără un motiv întemeiat vor fi localizați

După discuțiile purtate cu reprezentanții industriei de profil și ai instituțiilor cu atribuții in domeniu în cadrul Consiliului Consultativ, ANCOM a adoptat o decizie prin care sunt revizuite reglementările privind realizarea comunicațiilor către Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență (SNUAU).

„Actul normativ facilitează implementarea comunicațiilor de urgență prin tehnologii mobile cu comutație de pachete și va permite administratorului SNUAU să asigure o localizare a apelantului considerabil îmbunătățită, ce poate fi, în multe situații, de ordinul a câțiva metri”, se spune într-un comunicat al celor de la ANCOM.

„În contextul închiderii rețelelor 3G și, ulterior, a rețelelor 2G, complementar cu dezvoltarea rețelelor 4G si 5G care folosesc tehnologia IP pentru a transmite date, decizia facilitează....” Citește mai multe pe canal33.ro

image
image
image
image
image
image
storm 4651306 1280 jpg
bacalaureat jpg
accident Suceavaa jpeg
bacalaureat adevarul jpg
SpotHiddenPandaAmongHumansinPictureOpticalIllusionIQTest jpg
visine jpg
image png
evaluare nationala jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net