Timişoara: 15.000 de familii vor rămâne fără ajutoare la căldură

Ultima actualizare:

    Consilierii nu s-au înţeles la acordarea ajutoarelor la căldură
Consilierii nu s-au înţeles la acordarea ajutoarelor la căldură

Timişoara a fost singurul oraş din ţară care acorda ajutoare la căldură. După şedinţa de Consiliu Local de ieri, ajutoarele nu se mai pot acorda.

Consiliul Local Timişoara a aprobat în urmă cu două luni scumpirea căldurii cu 15 % şi majorarea ajutoarelor cu acelaşi procent. Prefectul de Timiş, Mircea Băcală a atacat în instanţă majorarea preţurilor la căldură, dar pentru că majorarea subvenţiilor era parte din aceeaşi hotărâre s-a anulat şi acordarea subvenţiilor de către primărie.

Un grup de consilieri a încercat să dreagă busuiocul şi a propus un proiect separat de majorare a ajutoarelor la căldură. Majoritatea din consiliu a considerat însă că nu se poate da o hotărâre identică unei hotărâri atacate deja în contencios şi anulate de drept. În actuala situaţie şi după hotărârile luate în consiliu nu va mai creşte preţul gigacaloriei, dar nu se vor mai acorda deloc nici ajutoarele.

Potrivit preşedintelui Federaţiei Asociaţiilor de Locatari din Timişoara (FALT), Petru Olariu ar mai exista o soluţie de acordare a subvenţiilor la valoarea celor de anul trecut. „Se poate da o hotărâre prin care să se prelungească hotărârea de acordare a subvenţiilor care s-au dat şi anul trecut”, a spus Petru Olariu.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net