Trandafiri din mere şi foietaj - Neagu Mariana
Mod de preparare:
Merele se spală, se taie în jumătăţi, se curăţă de sâmburi şi se taie felii foarte subţiri. Se pun la fiert cu 4 linguri de zahăr şi zeama de lămâie.
Când încep să fiarbă, se scot pe o farfurie, acoperită cu şerveţele. Se întinde aluatul de foietaj, se presară zahăr şi scorţişoară şi se taie benzi de 1 cm.
Pe fiecare bandă se pun felii de mere uşor suprapuse, apoi se rulează banda cât se poate de strâns. Se întorc şi se aranjează într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Cine doreşte poate adăuga o stafidă în vârful fiecărui trandafir. Se pun la cuptor la temperatură moderată, până se rumenesc cam 1-1,5 ore. Se scot şi se pudrează cu zahăr. Ies în jur de 30-35 de bucăţi.
Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.
Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.
Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!