Un cuplu de germani, presupuşi jihadişti, a fost arestat în Austria

Poliţia austriacă a arestat, sâmbătă, la cererea unui procuror din Munchen (sudul Germaniei), un cuplu de germani suspectat că intenţiona să plece în Siria pentru a participa la jihad, a anunţat joi poliţia bavareză într-un comunicat, relatează AFP.

Bărbatul, un turco-german de 20 de ani, şi prietena sa, o germanco-irakiană de 33 de ani, au fost arestaţi în gara Rosenbach, în nordul Austriei, şi se află în prezent în detenţie, urmând să fie extrădaţi, potrivit aceleiaşi surse.

"Poliţia îi anchetează din august 2014, la cererea unui procuror din Munchen", fiind suspectaţi de "planificarea unui act subversiv de violenţă de mare amploare". De asemenea, cuplul este suspectat "că a călătorit în august în Siria şi a participat acolo la lupte alături de grupări jihadiste".

În plus, cei doi cetăţeni germani sunt suspectaţi că l-au dus cu ei în Siria pe "fiul lor de opt ani", potrivit poliţiei, care afirmă că micul băiat a fost plasat într-o "instituţie de ajutor social pentru copii din Austria".

Mai devreme în cursul zilei de joi, Parchetul Federal german a anunţat arestarea, la Frankfurt, a unui german, suspectat că este membru al Frontului al-Nusra, aripa siriană a reţelei teroriste Al-Qaida.

Potrivit serviciilor germane de informaţii, numărul germanilor plecaţi să lupte pentru jihad era evaluat la aproximativ 400 de persoane în 2013.

andreea mantea
cub gabi bădălău png
zodia care va avea un weekend de cosmar jpg
horoscop jpg
Schengen FOTO Shutterstock
dorin cioaba 2 jpg
vouchere pentru energie electrica jpg
cub Daniel Onoriu png
image
image
image
image
image
image
incendiu moscova decembrie 2022 jpg
shutterstock bani 1953888304 jpg
cub gabi bădălău png
dorin cioaba 2 jpg
Schengen FOTO Shutterstock
vouchere pentru energie electrica jpg