Un loc în cămin «costă» 650 €!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Nu ai fost un student silitor şi n-ai primit cazare în campus? Nu-ţi fă griji, ai de unde cumpăra un loc. Mulţi studenţi aleg să-şi vândă locurile din cămin pe sute de euro.

În campusurile studenţeşti, în fiecare toamnă e ca la piaţă: locurile în cămine se vând în funcţie de confort, locaţie sau chiar numărul de colegi din cameră.

Astfel, cel mai ieftin ajunge la 100 de euro, iar cel mai scump, chiar şi 650 de euro. În campusurile bucureştene, tinerii preferă să dea bani pentru un loc într-un cămin unde întreţinerea ajunge la maximum 200 de lei pe lună, decât să stea cu chirie şi să plătească chiar şi de zece ori mai mult.

Acelaşi lucru îl fac şi cei din ţară. La Iaşi, preţurile variază între 250 şi 350 de euro, pe când în Cluj nu depăşesc 350 de euro. Timişoara este cea mai ieftină la capitolul cazare la negru, un loc costând maximum 200 de euro.

Iaşi - 650 €, cazarea la negru

Studenţii ieşeni care n-au prins cazare în cămin sunt tentaţi de colegii lor mai norocoşi, dispuşi să renunţe la locuri. În campusul Tudor Vladimirescu, preţurile pornesc de la 800 de lei pentru un pat într-o cameră de patru persoane şi ajung până la 650 de euro, în căminele cu confort sporit şi cu două locuri în cameră.

Bucureşti - 650 € la Medicină

În campusurile bucureştene sunt locuri pe alese, cu toate că, an de an, mii de studenţi rămân pe-afară. Cele mai iefitine sunt în Agronomie şi Tei, între 100 şi 300 de euro, iar cele mai scumpe în Regie, Leu şi Belvedere, unde un loc poate ajunge şi la 650 de euro. Tinerii preferă să plătească astfel pentru cazarea la cămin, decât să dea sute de euro lună de lună la chirie.

simeon stalpnicul png

Timişoara - 100 €, viaţa de student

Studenţii care nu au învăţat suficient sunt nevoiţi să se descurce singuri când vine vorba de cazare. La negru, o cameră de cămin poate fi obţinută pentru "o cotizaţie" de 100-200 de euro.

simeon stalpnicul png

La cămin, studenţii plătesc lună de lună sume cuprinse între 80 şi 150 de lei de persoană. Pentru chiria unui apartament cu două camere, suma cerută de proprietar variază între 150 şi 300 de euro.

Cluj - 350 €, pentru un loc în Căminul «Hasdeu»

Locurile din complexul studenţesc "Hasdeu" se vând cu preţuri cuprinse între 300 şi 350 de euro. Aici, întreţinerea lunară costă între 80 de lei şi 150 de lei.

simeon stalpnicul png

Dacă ar închiria o garsonieră în acest cartier, tinerii ar plăti între 180 şi 220 de euro, pentru două camere, între 220 şi 300 de euro, iar pentru trei camere, între 350 şi 400 de euro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Soldat rus in Ucraina FOTO Profimedia jpg
image
image
image
image
image
image
image png
iepure paste istock jpg
oua jpg
image png
1 pasca oua rosii cozonac 1706149666 jpg jpeg
atena pixabay jpg
saptamana luminata
flori jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net