Un român din Spania, voluntar în Haiti

Ultima actualizare:

    Daniel Ţecu, aici în Uganda, a participat ca voluntar în mai multe proiecte umanitare
Daniel Ţecu, aici în Uganda, a participat ca voluntar în mai multe proiecte umanitare

Daniel Ţecu (44 de ani), stabilit de 13 ani în Peninsula Iberică, a participat la numeroase acţiuni caritabile în ţări precum Rwanda, Botswana sau Uganda, iar acum organizează o campanie umanitară. În perioada 1–5 februarie, 15 medici români se vor deplasa în Haiti, ţară grav afectată de cutremurul devastator care a lăsat în urmă peste 170.000 de morţi.

Daniel Ţecu a plecat în Spania în urmă cu 13 ani şi s-a stabilit în localitatea madrilenă Coslada, unde a lucrat câţiva ani în construcţii, după care a deschis un studio foto şi video. În anul 2001, el şi-a orientat afacerile către un magazin cu produse româneşti şi o cofetărie.

În urmă cu patru ani, românul a înfiinţat Asociaţia pentru Dezvoltarea Economică şi Culturală a Românilor din Spania (ADERE), iar în 2008 a pus bazele Federaţiei Asociaţiilor de Români din Europa (FADERE). Din 2003, Daniel s-a implicat în mai multe proiecte umanitare în: Bolivia, Argentina, Namibia, Rwanda, Congo, Botswana şi Uganda.

Susţinut de vedete din ţară

„În cutremurul care a avut loc în România în anul 1977 au murit 1.500 de persoane. Pe atunci, România avea 20 de milioane de locuitori. În seismul din Haiti şi-au pierdut vieţile peste 170.000 de oameni, dintr-o populaţie de şapte milioane de locuitori. M-a impresionat suferinţa supravieţuitorilor şi am dorit să-i ajut", povesteşte Daniel Ţecu.

Federaţia pe care o conduce a iniţiat un proiect umanitar, în colaborare cu alte asociaţii. Proiectul este susţinut de mai multe vedete, printre care: Nadia Comăneci, Alexandra Ungureanu, Niculina Stoican, Corina Chiriac, Mirabela Dauer şi Irina Loghin.

Află pe adevarul.ro mai multe amănunte despre deplasarea medicilor români în Haiti

image
image
image
image
image
image
codul lui hammurabi colaj captura video jpg
viata sanatoasa freepik jpg
aldo moro captura video jpg
Conferința de presă comună a președintelui Parlamentului European și a președintelui României urmată de discursul în cadrul dezbaterii „This is Europe“, în plenul Parlamentului European, în Strasbourg. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
gaius appuleius diocles captura video jpg
donald trump printul harry colaj gettyimages jpg
bere istock jpg
teodosie jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net