Un român din Spania, voluntar în Haiti


    Daniel Ţecu, aici în Uganda, a participat ca voluntar în mai multe proiecte umanitare
Daniel Ţecu, aici în Uganda, a participat ca voluntar în mai multe proiecte umanitare

Daniel Ţecu (44 de ani), stabilit de 13 ani în Peninsula Iberică, a participat la numeroase acţiuni caritabile în ţări precum Rwanda, Botswana sau Uganda, iar acum organizează o campanie umanitară. În perioada 1–5 februarie, 15 medici români se vor deplasa în Haiti, ţară grav afectată de cutremurul devastator care a lăsat în urmă peste 170.000 de morţi.

Daniel Ţecu a plecat în Spania în urmă cu 13 ani şi s-a stabilit în localitatea madrilenă Coslada, unde a lucrat câţiva ani în construcţii, după care a deschis un studio foto şi video. În anul 2001, el şi-a orientat afacerile către un magazin cu produse româneşti şi o cofetărie.

În urmă cu patru ani, românul a înfiinţat Asociaţia pentru Dezvoltarea Economică şi Culturală a Românilor din Spania (ADERE), iar în 2008 a pus bazele Federaţiei Asociaţiilor de Români din Europa (FADERE). Din 2003, Daniel s-a implicat în mai multe proiecte umanitare în: Bolivia, Argentina, Namibia, Rwanda, Congo, Botswana şi Uganda.

Susţinut de vedete din ţară

„În cutremurul care a avut loc în România în anul 1977 au murit 1.500 de persoane. Pe atunci, România avea 20 de milioane de locuitori. În seismul din Haiti şi-au pierdut vieţile peste 170.000 de oameni, dintr-o populaţie de şapte milioane de locuitori. M-a impresionat suferinţa supravieţuitorilor şi am dorit să-i ajut", povesteşte Daniel Ţecu.

Federaţia pe care o conduce a iniţiat un proiect umanitar, în colaborare cu alte asociaţii. Proiectul este susţinut de mai multe vedete, printre care: Nadia Comăneci, Alexandra Ungureanu, Niculina Stoican, Corina Chiriac, Mirabela Dauer şi Irina Loghin.

Află pe adevarul.ro mai multe amănunte despre deplasarea medicilor români în Haiti

cub Kirstie Alley
zodia care nu a primit nimic de mos nicolae jpg
serial wednesday jpg
alin oprea logodna medana 4 jpg
cub lia bugnar theo rose png
concediu ingrijirea copilului jpg
tata teo (3)B jpg
michael kutcher and ashton kutcher jpg jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
FotoJet jpg
Top 20 cele mai bune gadgeturi pe care le poți oferi cadou, sursă foto: Pixabay
idei de cadouri cu un buget de 100 de lei jpg
Structura anului școlar 2023  Cum vor învăța elevii
concediu ingrijirea copilului jpg
foto1 ultimul sateanB jpg