Violenţe extreme! Kîrgîzstanul cere Rusiei să intervină cu trupe - VIDEO

Liderul interimar al Kîrgîzstanului, Roza Otunbayeva, a cerut Rusiei să trimită trupe de menţinere a păcii pentru a ajuta la oprirea violenţelor din sudul ţării, relatează RIA Novosti.

"Situaţia a ieşit de sub control şi avem nevoie de forţe militare. De aceea ne îndreptăm către Rusia", a spus Otunbayeva.

Rusia a acordat un ajutor umanitar Kîrgîzstanului, însă nu este dispusă să ofere şi asistenţă militară, a declarat, sâmbătă, un purtător de cuvânt al Kremlinului, informează Mediafax.

Cel puţin 50 de persoane au fost ucise şi sute au fost spitalizate începând de joi noapte. Cel puţin un district a fost distrus şi refugiaţii, majoritatea femei şi copii uzbeci, se îndreaptă spre Uzbekistan."Situaţia este gravă şi nu sunt semne că se va ameliora", a spus o sursă.

Confruntările dintre grupuri de tineri uzbeci şi kîrgîzi au izbucnit în noaptea de joi spre vineri şi au continuat şi în cursul zilei de vineri în oraşul Osh şi în districtele din vecinătate, fiind declanşate de o neînţelegere între membri ai celor două etnii.

Câteva sute de persoane s-au adunat vineri seară în centrul oraşului Bişkek, în apropiere de sediul televiziunii naţionale, anunţându-şi intenţia de a pleca spre Osh, centrul violenţelor.

Potrivit unor surse medicale, în noaptea de de vineri spre sâmbătă au fost rănite 27 de persoane au fost rănite în capitala kîrgîză.

Citeşte şi:

Violenţe interetnice în Kirghistan: 12 morţi, 100 de răniţi. Urmează război civil?

2 simona halep a facut vaccinul pfizer impotriva coronavirusului jpg jpeg
gabriela cristea
regina elisabeta gettyimages 480918760 jpg jpeg
cub bianca dragusanu png
produse alimente jpeg
visarion alexa parinte foto facebook (3) jpg
FotoJet (1) jpg
iulia albu
vladimir putin si bomba nucleara
Accident FOTO ISU Arad jpeg
image
image
image
image
pasaj doamna ghica jpg
Mai multe explozii au avut loc la conductele Nord Stream jpg
meghan markle printul harry onu4 jpg
Vimlesh Sonkar a murit anul trecut, dar familia i a ținut cadavrul în casă timp de un an și jumătate jpg
Uniunea Europeană FOTO via News
produse alimente jpeg