Vlad Filat, noul premier al Republicii Moldova

În 2000, devine vicepreşedinte al Partidului Democrat (PD), condus la acea vreme de Dumitru Diacov. Revine în afaceri şi dispare pentru o perioadă din viaţa politică.

Reapare însă după alegerile parlamentare din 2005, când devine deputat pe listele Blocului electoral "Moldova Democrată", bloc care s-a spart imediat după scrutin. În calitatea sa de deputat al PD, participă la votarea Preşedintelui Vladimir Voronin pentru al doilea mandat, alături de parlamentarii din Partidul Popular Creştin Democrat şi Partidul Social Liberal.Ulterior, a regretat public acel vot şi a spus că a fost o eroare provocată, în parte, şi de factori externi.

La scurt timp după alegerile din 2007, părăseşte PD, după cum afirmase chiar el, în urma unor neînţelegeri în interiorul partidului. În octombrie 2007, împreună cu un grup de iniţiativă, lansează ideea constituirii unui nou partid - Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM).

La alegerile parlamentare din 5 aprilie, PLDM obţine 12,43% din voturi şi 15 mandate din 101 în Legislativ. La anticipatele din 29 iulie, convocate ca urmare a faptului că nu s-a reuşit alegerea Preşedintelui, PLDM acumulează 16,57% din sufragii şi 18 mandate în Parlament.

Împreună cu Partidul Liberal, PD şi AMN, PLDM formează noua coaliţie majoritară din Legislativ, Alianţa pentru Integrare Europeană, care deţine în total 53 de mandate.

La 17 septembrie a fost desemnat de preşedintele interimar, Mihai Ghimpu, să formeze noul guvern.

Zodiac - horoscop FOTO Shutterstock
Prințesa Kate Middleton și Prințul William, Profimedia jpg
cub horoscop bani
Cristina Pazurati în vizita la Tristan Tate FOTO Antena 3 CNN / Wowbiz
barbat suparat jpg
lidia fiica corneliu vadim tudor cum isi serba tatal ei ziua de nastere 802328 jpg
America Express Andreea Balan si Andreea Antonescu 6 amuleta Foto Antena 1 jpg
cub cornel Ilie png
image
image
image
image
image
image
Fratii Tate escortati de politisti la iesirea din sediul DIICOT 26 ianuarie FOTO Inquam Photos Sabin Cirstoveanu
Cristina Pazurati în vizita la Tristan Tate FOTO Antena 3 CNN / Wowbiz
barbat suparat jpg
bani valuta curs valutar dolari pexels jpg
facebook messenger jpeg
gun 4560173 960 720 jpg