Vlas: «Am o gură foarte rea»

Ultima actualizare:

OK!: Cum a fost la puşcărie?

Ioana Marian Vlas: Un mix letal între balamuc şi bordel.

Ce-a fost cel mai greu?

Făcusem cinci ani de arest preventiv şi a fost mai greu acolo decât la închisoare, pentru că, pe vremea aceea, erau nişte condiţii de trai efectiv cumplite.

O cameră de şase metri pătraţi cu patru paturi, suprapuse două câte două, cu duşuri şi cu WC-uri fără uşă în cameră! Dar eu m-am simţit bine în arest, pentru că am făcut ceea ce mi-a plăcut, adică am scris şi am citit, am învăţat cinci ani de drept penal comparat şi vă rog să mă credeţi că acum îmi pot da examenul de doctorat.

Cum prevedeţi că va sfârşi domnul Vântu?

Profund nefericit, pentru că nu ştiu în ce măsură urmaşii lui direcţi seamănă cu el. Din câte ştiu eu, nu. Imperiul se va prăbuşi foarte repede.

Sunteţi un om periculos?

Da, foarte periculos, am o gură foarte rea şi-o limbă de viperă.

Aţi fost căsătorită?

Da, cu un om absolut deosebit, cu care am fost şi foarte bună prietenă şi care a fost atât de deştept încât a înţeles că fiecare dintre noi are dreptul să se dezvolte, dacă poate. Şi niciodată nu mi-a spus „Nu face asta!". Acum sunt văduvă.

Acum din ce trăiţi?

Asta este o mare problemă! Cărţile mele de muncă au dispărut cu desăvârşire. Aşa că foştii colegi ai soţului meu mi-au sugerat să cer pensie de pe urma lui, pentru că am acest drept.

Soţul meu a fost magistrat militar şi trebuia să iau vreo 28 de milioane de lei vechi. Dar acum am aflat că nu mă mai pot atinge de pensie, pentru că o ia statul.

Dar dacă v-aţi putea primi pensia, ce-aţi face toată ziua?

M-aş duce la pescuit. Fericirea mea este statul pe baltă. Dar eu am visat şi visez o casă pe malul unei bălţi, o casă de pământ acoperită cu stuf şi un măgar gri.

«Mama FNI» a stat şapte ani după gratii

Iona Maria Vlas (56 de ani), fostul preşedinte al SOV Invest, fondul financiar din cauza căruia sute de mii de români şi-au pierdut agoniseala de-o viaţă, a fost condamnată la 10 ani de puşcărie, în 2003, din care a executat şapte.

Ea a fost găsită vinovată de escrocheria financiară numită Fondul Naţional de Investiţii patronat de Sorin Ovidiu Vântu.

Citiţi pe larg interviul în noul număr „OK! România”

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
shutterstock 1391089070 jpg
image
image
image
image
image
image
emil racovita colaj captura video jpg
Bronz - arsuri solare FOTO Shutterstock
62137595 jpg
fructe pexels jpg
biserica de la ersig adevarul ro jpg
avion pexels jpg
protest studenti gaza 2 768x576 jpeg
statie de metrou pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net