Răspunsul uluitor dat de Arsenie Boca când Ceaușescu l-a întrebat: „Popo, când am să mor?”

28 iulie 2023 15:05   Fapt divers
Ultima actualizare:

Părintele Arsenie Boca și fostul conducător comunist Nicolae Ceaușescu au fost două dintre cele mai importante personalități ale României. Arsenie Boca a fost unul dintre cel mai iubit preot ortodocși, datorită harului său de a ajutat oamenii și de a prezice viitorul. La polul opus apare Nicolae Ceaușescu, nu atât de iubit precum cel menționat anterior, însă căruia i-a prezis moartea.

Nicolae Ceaușescu s-a întâlnit o singură data în viață cu Părintele Arsenie Boca. Adus în fața dictatorului comunist, acesta i-a prezis moartea nu doar lui, ci și soției sale, Elena Ceaușescu.

Arsenie Boca a prezis moartea cuplului Ceaușescu

Zoe Dăian, nepoata lui Arsenie Boca mărturisea, în urmă cu ceva timp, faptul că acesta a fost adus în fața lui Ceaușescu, pentru a-i prezice clipa în care îi va veni sorocul. Atunci Preotul i-a spus că atât el, cât și soția sa își vor găsi sfârșitul „într-o zi de mare sărbătoare”.

„Prin anii ’80, Părintele Arsenie a fost dus şi la Ceauşescu, care l-a întrebat: <<Hai, popo, am auzit că tu prezici soarta unui om. De mine ce ştii, când am să mor?’>> Şi Arsenie i-a spus: <<Într-o zi de mare sărbătoare veţi fi omorâţi amândoi>>. Ceauşeştii nu au crezut şi i-au spus maiorului care-l adusese pe preot să-l ia din fața lor şi să nu-l mai vadă niciodată”, a povestit Zoe Dăian, după cum relatează Agerpres.

Și-a prevestit moartea și Revoluția din ’89

În cartea „Alte mărturisiri despre Părintele Arsenie Boca”, un pasaj relatează faptul că Părintele și-a prevestit moartea, dar și Revoluția din anul 1989.

„Înainte de a se sfârşi zilele, la părintele a fost o verişoară şi el i-a spus: Vezi că eu mor şi nu va trece mult timp şi în România va fi vărsare de sânge”, apare scris în cartea „Alte mărturii despre Părintele Arsenie Boca”.

Mai multe