Trucuri pentru a face economii, când cumpărăm alimente

20 iulie 2022 13:37   Stil de viață
Ultima actualizare:

Prețurile ridicate ne pun în dificultate, de ceva timp, atunci când vine vorba de achiziționarea alimentelor.

Există câteva metode de a evita costurile ridicate ale coșului de cumpărături, fără să renunțăm la anumite preferințe alimentare, chiar dacă acest lucru presupune să economisim.

Reducerea risipei alimentare, cea mai bună economie

Reducerea risipei alimentare este cea mai bună modalitate de a economisi bani. A arunca mâncarea înseamnă literalmente a arunca bani.

Unii oameni realizează un planificator de mese pentru a obține rezultatele dorite, alții cumpără online pentru a preveni cumpărăturile impulsive.

Citește și: Rețetă de prăjitură cu caise. Este perfectă pentru vară

Personal, îmi place să profit de ofertele din supermarket înainte de a decide asupra meselor noastre, astfel încât să pot cumpăra la cel mai mic preț”, a explicat bloggerul culinar, Caroline Blight, de la The Happy Food Kitchen, citată de goodto.com

Astfel, vă prezentăm, concret, câteva dintre trucurile promovate de sursa citată.

Aluat de pizza cu două ingrediente

Este nevoie de puțin iaurt gras, cum este cel grecesc, drojdie la plic și făină. Acestea sunt ingredientele suficiente pentru aluat, deci și pentru blat.

Puteți pune un pic de mozzarella și sos de roșii deasupra, apoi la cuptor și ați obținut o pizza ieftină și bună.

Băuturi premium, la preț redus

Sunteți sensibili la cofeină? Puteți să înlocuiți frappe-ul sau cafeaua cu gheață cu o băutură preparată în casă, cu ingrediente ieftine. Utilizați doar gheață și sirop de ciocolată.

Congelați deserturile

Mulți dintre noi au tendința ca atunci când prepară o prăjitură să obțină o cantitate mai mare decât cea dorită. Astfel, puteți să congelați prăjiturile de casă și să mâncați doar porțiile dorite.

Citește și: Mihaela Bilic, recomandare pentru o masă sațioasă, dar sănătoasă! Simplu, ieftin și bun!

Astfel, vor rămâne proaspete pentru mai mult timp și veți ajunge să nu le mai aruncați.

Sandwich-uri congelate

Atunci când rămâneți în frigider cu o cantitate mică de brânză, cașcaval etc. și nu aveți de gând să o consumați, faceți un sandwich și lăsați-l la congelator până când veți dori să îl mâncați. Sfatul poate fi aplicat și în cazul celorlalte ingrediente.

Congelatorul că ajută să nu irosiți mâncarea gătită

Considerați că ați gătit o cantitate prea mare? Decât să mâncați și să aruncați atunci când se alterează, congelați jumătate din porția gătită.

Cuptorul ajută la coacerea rapidă a fructelor

Fructele precum bananele sau avocado ajung să se strice, în bucătărie, pentru că unele dintre ele sunt necoapte când le cumpărați. După ce așteptați câteva zile, să devină comestibile, descoperiți că acestea, de fapt, sunt alterate.

Citește și: Rețetă de înghețată de casă cu avocado. Cum s-o prepari fără mașină de înghețată

Astfel, dacă le puneți la cuptor, la foc mic, urmăriți cum este amplificat procesul de coacere și nu veți mai ajunge să le cumpărați și să le aruncați.

Lămâi zemoase, chiar dacă s-au uscat

Atunci când lămâile par că s-au uscat și nu mai au suc suficient, lăsați-le la frigider un timp, apoi introduceți-le în cuptorul cu microunde pentru 20 de secunde. Utilizați un clește de bucătărie, dacă sunt prea fierbinți. S-ar putea să aveți o surpriză și lămâile uscate, încă să mai suculente. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Mai multe