Actrița Maria Dinulescu a dat lovitura în Dubai! Cu ce se ocupă acum: „Cei care riscă sunt cei care fac mulți bani”

#Exclusiv Click!

Îndrăgita actriță Maria Dinulescu a dat lovitura pe piața imobiliară din Dubai. Artista a lăsat actoria și s-a avântat cu mult curaj într-un alt domeniu, total diferit de ce știa până atunci. Acum este fericită, îi merge extrem de bine, iar noi am aflat detalii despre parcursul său impresionant.

Ce mai face Maria Dinulescu? Actrița face bani grei în Dubai

În pandemie ai decis să pleci în Dubai și să faci imobiliare. De unde ți-ai luat curajului, nu ți-a fost teamă de eșec?

Îmi face plăcere să vă împărtășesc povestea mea, deoarece știu că vor fi mulți cărora le va fi de folos să o descopere. În pandemie, lecția pe care am învățat-o este că niciodată în viață să nu permiți fricii să fie cea care să stea la baza unei decizii pe care o iei. Este normal să ne fie teamă de necunoscut sau să fim precauți, însă până la a ajunge să fim manipulați de frică mi se pare că ar fi o alegere foarte imatură.

Am insistat mulți ani să fiu actriță și să tot aștept proiectele potrivite, sperând la un alt moment „noul val al cinematografiei românești". În pandemie, m-am simțit nevoită să fac un calcul matematic simplu și să înțeleg că unu și unu fac doi, iar banii pentru cultură după când avea să se termine pandemia ar fi fost ultimii care ar fi sosit. Deci, prevedeam încă 4 ani de așteptare și atunci acest lucru nu putea să se mai amâne. A trebuit să găsesc un job și să mă asigur că nu voi ajunge o artistă muritoare de foame care avea să trăiască dintr-o pensie mizeră.

Pentru că nu aveam nimic în CV în afara de premii la festivaluri de film, membru al juriului pentru Emmy Awards sau voluntariat, nu puteam să mă angajez nicăieri. CV-ul meu nu era bun de nimic. Nu aveam experiență în nimic altceva decât în a fi star de cinema. Am încercat să văd dacă în Suedia, țara pe care o considerăm ca mi se potrivea cel mai bine ca mentalitate și direcție de dezvoltare, ar putea să îmi ofere un post de consultant cultural, însă cum știe Dumnezeu mai bine nimic nu se lega. Și iar unu cu unu fac doi - singurul lucru pe care l-am învățat în pandemie a fost să construiesc două case. Fiind ianuarie și frig afară, mi-am spus că aș vrea ca într-o săptămână să trăiesc într-o țară caldă și să am un job. Pentru prima dată în viața mea, la 40 de ani, să am un job ca și oricare alta persoană.

Am aplicat pe un site online despre care abia învățam și am primit un răspuns. În două zile aveam să fiu în Dubai cu un bilet de avion numai dus și câte patru, șase interviuri pe zi. Două luni mai târziu, avea să înceapă războiul din Ucraina și acesta a reprezentat o oportunitate pentru toți cei care au avut nevoie să își știe investițiile în siguranță cumpărând proprietăți în Dubai. Prima mea clientă a primului an de lucru a fost o ucraineană și ultimul client al acelui an a fost un rus.

Schimbarea nu a fost ceva ce am decis conștient, ci a fost o necesitate. Capacitatea mea de adaptare dobândită în cei 20 de ani în care am fost actriță a ajutat foarte mult. Poate una dintre calitățile dobândite în actorie care m-a ajutat cel mai mult în poziția de consultant imobiliar este aceea de a mă pune în situația unei alte persoane, de a empatiza și de a înțelege nevoile ei și de a oferi consultanță ca mie însumi, dar cu datele clientului.

Cât despre competiție, mă întreba cineva dacă nu este mare competiția în Dubai - răspunsul meu a fost - dacă aș avea timp să știu câți agenți sunt în Dubai înseamnă că nu sunt suficient de ocupată. În acești doi ani și jumătate, nu am avut timp să mă întreb acest lucru. Plus că eu consider că este loc sub soare pentru fiecare, iar Dubaiul este un oraș în care populația este în creștere exact așa cum este estimată, proiecte pentru gustul, nevoile și cel mai important pentru bugetul fiecăruia. Consultanți de calitate să fie, investitorii vin de pe tot globul.

„Dumnezeu ne așază în locul potrivit de fiecare dată”

Îți este dor de actorie sau simți că ceea ce faci acum te împlinește mai mult? 

În general, nu îmi este dor de nimic. Tot din actorie am învățat să trăiesc momentul prezent. A fi în lumina reflectoarelor este precum peștele în apă, însă am învățat să îmi folosesc logica și să știu să generez noi întrebări pentru clienții mei și împreună să găsim cea mai bună soluție este o experiență foarte incitantă. Am încredere că Dumnezeu ne așază în locul potrivit de fiecare dată când este nevoie. Sunt recunoscătoare pentru ceea ce sunt și primesc zilnic, las timpul să mă învețe cum este cel mai bine în viitor.

Deși ești expertă pe piața din Dubai, aș vrea să te întreb totuși ce crezi despre explozia de prețuri de pe piața imobiliară din România.

Sunt expertă în piața imobiliară din Dubai și nu-mi place să vorbesc despre lucruri pe care nu le cunosc perfect. Însă cu toții știm că imobiliarele sunt cea mai stabilă investiție. Valul urcă și coboară, însă mereu urcă. Cel mai important este să știi când să te urci pe val sau să colaborezi cu un consultant în care ai încredere. Desigur că cei care riscă sunt și cei care fac cei mai mulți bani.

Actrița Maria Dinulescu / Sursă foto: arhivă personală
Actrița Maria Dinulescu / Sursă foto: arhivă personală

Te-ai gândit să revii în România și îți deschizi propriul business aici?

Sunt două piețe care nu se pot compara. În Dubai, diferența este dată de lipsa taxelor, cererea, oferta, diversitatea tipului de produs, existența planurilor de plată fără dobândă, dolarul rămânând stabil și cel mai important faptul că banii se fac din creșterea de capital, returnarea investiției fiind pe planul doi - în România oamenii cumpără ca să facă o chirie bună și să le acopere bătrânețile. În Dubai cumpărăm și vindem. Nu ține o proprietate 5 ani de zile. Orașul are 25 de ani. Suntem ca în New York-ul după 25 de ani de la creare. Avem foarte mult potențial în piața - nu este momentul să ne așezăm batranește.

Ce caută preferințe în imobiliare au românii în Dubai

Ce ceriențe au clienții români în Dubai?

Am vândut africanilor, englezilor, palestinienilor, românilor, rușilor, ucrainenilor, persoanelor din America de Sud, indienilor. Suntem peste 90 de naționalități aici. Toată lumea caută să cumpere la momentul potrivit unitatea care i se potrivește cel mai bine bugetului lor și care să aibă un plan de plată perfect pentru posibilitățile lor. Oamenii caută persoane de încredere care să îi sfătuiască. Eu îi învăț pe clienți piața imobiliară de la A la Z, le ascult întrebările, îi ajut să aibă noi întrebări și la final luăm cea mai bună decizie a momentului respectiv. Fiecare muncește pentru banii lui și cred că un client informat care face o alegere în deplina cunoștință de cauză se află în cea mai sănătoasă colaborare.

De ce ar trebui românii să investească în imobiliare în Dubai? 

Recomand Dubaiul să fie o a doua investiție a familiei, cu un buget pe care să știe că îl poate acoperi până la final și să meargă spre zone în curs de maturizare - nu deja mature. Diversificarea investițiilor este esențială și nu este numai o chestiune de bani. Orice drum nou îți deschide capacități noi de înțelegere și conectare cu oportunități care ți pot schimba viața.

În viața personală cum ești?

În primul an mi-am propus să mă concentrez numai pe lucru, în al doilea an, după ce am cunoscut mai mult societatea în care trăiesc, am încercat să cunosc oameni noi și pot spune că pe plan personal mă simt echilibrată.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evacuare militari ucraineni Azovstal - 17 mai 2022 / FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
WhatsApp Image 2024 04 26 at 15 15 23 jpeg
banner laura cosoi png
banner zurli png
image
actualitate.net
image
actualitate.net