Analia Selis, dezvăluiri despre viața după divorț! „Poate peste 5 ani mă văd și cu un iubit, dar să fie cineva care să merite”

#Exclusiv Click!
Ultima actualizare:

Între 10 mai și 8 iunie 2024, Analia Selis și invitații săi din Argentina prezintă publicului român turneul național „Tango Auténtico”, turneu ce marchează 20 de ani de carieră artistică în România și 10 ani de când solista și-a dedicat întreaga activitate tangoului. Înainte de concertul de la Sala Radio, de miercuri 29 mai, unde Analia Selis revine după 5 ani de zile, cântareața a acordat un interviu în exclusivitate, pentru Click! Solista a vorbit și despre viața de după divorțul de soțul ei Răzvan Suma. 

Turneul „Tango Auténtico” propune publicului un repertoriu ce combină tangouri celebre argentiniene – precum „El choclo”, „La cumparsita” sau „Libertango” – alături de piese de tango interbelic românesc, ca „Nunuțo”, „Ce faci astă seară tu?”, „Habar n-ai tu”.

Alături de Analia Selis vor urca pe scenă doi invitați din Argentina, extrem de apreciați în lumea tangoului: Julián Caiero (pian și aranjamente muzicale) și Damián Foretic (bandoneón).

Evenimentul principal al turneului se va derula la București, la Sala Radio, unde Analia Selis revine după 5 ani de zile. Pe 29 mai 2024, o veți asculta alături de Orchestra de Cameră Radio (dirijor: Daniel Manasi). Repertoriul concertului de la Sala Radio este conceput în mod special în jurul tango-ului interbelic românesc, cu piese precum: „Pe boltă când apare luna”, „Sub balcon eu ți-am cântat o serenadă”, „Mână birjar”, „Dacă nu te cunoșteam” etc.

Turneul mai cuprinde 3 recitaluri la București, cu un repertoriu de tango adaptat formulei de trio (voce, pian și bandoneón). Acestea se vor desfășura la Teatrul „Godot” (10 mai), Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi (18 mai) – în cadrul Nopții Albe a Muzeelor – și Green Hours Jazz Café (31 mai).

Noul proiect va cuprinde recitaluri în formulă de trio și concerte simfonice, derulate în 15 orașe din România: București, Ploiești, Arad, Jimbolia, Brăila, Făgăraș, Craiova, Botoșani, Bacău, Iași, Onești, Buzău, Hunedoara, Sfântu Gheorghe, Târgu Mureș.

Click!: Analia Selis, fanii tangoului așteaptă cu nerăbdare să te revadă în concertul din 29 mai, de la Sala Radio. Ce surprize pregătești pentru publicul român? Ai și o serie de invitați  de marcă pe afiș…

Analia Selis: Vor cânta alături de mine doi mari muzicieni de tango, care au venit din Argentina special pentru acest turneu, Julián Caeiro (pianist și aranjor) și Damián Foretic (bandoneonist). În concertul de miercuri îi am alaturi și pe cei din Orchestra de Camera Radio România și pe dirijorul Daniel Manasi. Surpriza este și faptul că vom cânta un program de tango interbelic românesc!
Click!: Înțeleg că te vei întâlni și cu publicul din întreaga țară, în cadrul unui turneu mai amplu…

Analia Selis: Da, suntem deja de 17 zile în turneu și mai avem concerte aproape zilnice, până pe 9 iunie. 21 de concerte în 30 de zile. Concertele sunt atât simfonice, cât și recitaluri de trio. 
Click!: Mai este atras publicul românesc de tango? Am văzut că vei cânta piese nemuritoare, reprezentative pentru tango-ul românesc interbelic….

Analia Selis: Absolut, publicul românesc este atras de tango, iar tangoul așa cum îl prezint eu, atât tangoul argentinian, cât și cel românesc,  este extrem de bine primit și mă bucură, pentru că dovedește calitatea muzicală pe care o propun. 


Click!: Cum te simți după 20 de ani de carieră, în România? Ce anume te-a atras la această țară adoptivă pentru tine? Ce-ți place cel mai mult aici? Oamenii, mâncarea…?

Analia Selis: „Am venit în România pentru că eram îndrăgostită de un român”

Analia Selis: Sunt foarte fericită. Mă aflu într-un moment în care strălucesc. Am venit în România pentru că eram îndrăgostită de un român, tatăl copiilor mei, între timp, România, a devenit și țara mea, acasă. Ador Bucureștiul, orașul unde locuiesc, ador și multe, foarte multe alte orașe, ador munții, ador marea, ador mâncarea, ador publicul din România. 

Click!: Pe plan profesional îți merge foarte bine în ultima perioadă. Cum merge, însă, viața personală? Ai trecut printr-un divorț dificil…

„Poate apare un iubit, dar trebuie să merite”

Analia Selis: Da, dar a trecut. Sunt 5 ani aproape deja. Sunt foarte bine, așa cum ți-am spus, mă aflu într-un moment în care strălucesc, este de fapt cel mai bun moment de când m-am despărțit de tatăl copiilor mei. Sunt singură.


Click!: Ce fac copiii? Îți calcă pe urme?

Analia Selis: Copiii sunt foarte bine, am o relație foarte bună cu ei, bazată pe iubire și pe respect reciproc. Nu știu dacă vor fi muzicieni, dar în acest moment Noa cântă atât la chitară, cât și la voce foarte, foarte bine, și Tiago este un violoncelist fantastic. Amândoi merg la Colegiul Național de Muzică George Enescu. Deocamdată, se pare că vor să fie muzicieni, dar încă se pot schimba multe în viața lor. Eu nu am o dorință în ceea ce-i privește, decât să fiu ceea ce vor ei să fie, ceea ce îi face fericiți. 

Click!: Cum se vede Analia Selis peste 5 ani? Te gândești la o nouă căsătorie?

Analia Selis: Mă văd bine, și mai bine decât acum. Cântând, singurul lucru pe care vreau să îl fac și pe care știu să-l fac. Vreau să cânt și cu Noa și Tiago în această aventură fantastică, care este viața noastră împreună, poate și cu un iubit, dar trebuie să fie cineva care să merite atâta frumusețe, altfel, mai bine nu.

Analia Selis, singură după divorțul de Răzvan Suma

Analia Selis (47 de ani), celebra cântăreață de origine argentiniană, este stabilită în România de mai mulți ani. Analia este momentan o femeie singură. Solista din Argentina nu și-a refăcut, încă, viața după divorțul de violoncelistul Răzvan Suma, din urmă cu aproape 5 ani.

Din mariajul cu Răzvan Suma, artista are 2 copii – Tiago (11 ani) și Noa (13 ani). Ambii copii sunt talentați, fac muzică la nivel profesionist, călcându-le pe urme părinților. Analia și fostul ei soț au convenit ca fata și băiatul lor să înceapă clasa zero la Colegiul Național de Muzică George Enescu, pentru a vedea dacă au talent în acest sens, iar dacă nu, în clasa a cincea să îi mute la o altă școală.

Cântăreața a povestit în trecut că relația cu fostul ei soț a fost una dificilă, iar divorțul a fost și el unul greu, după 17 ani de mariaj. Cei doi au rămas în relații bune doar de dragul copiilor lor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Bullying bataie copii elevi FOTO Shutterstock jpg
alfred bulai acuzat abuzuri sexuale 1 logo webp
Banner Denise Rifai
Banner Vica Blochina
image
actualitate.net
image
actualitate.net