Andrei Leonte, câștigătorul primei ediții X Factor România, colaborare cu Olimpia Melinte pentru noul său videoclip și scurtmetraj

#Exclusiv Click!

Andrei Leonte (35 de ani), câștigătorul primei ediții X Factor România 2012, revine în atenția publicului cu „O fată fericită”, o piesă al cărei videoclip urmează modelul deja consacrat de artist în creațiile sale. 

"O fată fericită" prezintă, astfel, o relație toxică din ambele unghiuri, al lui și al ei, relație măcinată de la interior de traume și comportamente nocive. Piesa descrie un scenariu de infidelitate, iar scurtmetrajul vine ca un prequel, lăsându-ne să înțelegem mai bine cum un partener toxic îl împinge pe celălalt la decizii nesănătoase. Acțiunea urmărește o actriță interpretată de Olimpia Melinte,  care intră în conflict cu regizoarea (Oana Ruscan) pe un set de filmare în momentul în care își dă seama că nu poate juca rolul care i-a fost atribuit. Pe măsură ce conflictul se desfășoară devine tot mai clar, însă, că este vorba despre altceva. Scurtmetrajul a fost scris de Andrei, pe care îl regăsim și în distribuție, alături de Olimpia Melinte și Oana Ruscan. Regia este semnată de Valentin Ruscan. Andrei Leonte ne-a povestit pentru Click! cât de bine a colaborat cu actrița Olimpia Melinte, ce își mai dorește și pregătește de acum încolo dar și cum stă cu dragostea!

Andrei, este primul tău scurtmetraj?

Nu,  am mai lucrat ca producător la multe filme studențești la UNATC și la un scurtmetraj de-al regizoarei Andreea Bortun.Iar legat acest format în care punem un scurtmetraj peste o piesă, l-am mai abordat într-o trilogie.

De ce te-ai gândit la Olimpia Melinte pentru acest rol din scurtmetraj și videoclip? De când vă cunoașteți?

Când am scris scenariul pur și simplu mi-am imaginat o femeie cu trăsăturile ei. Nu ne cunoșteam înainte, am obținut numărul ei de telefon de la o fostă colegă de la UNATC și i-am scris total din senin. Spre norocul meu a fost încântată de proiect și a acceptat. Am lucrat de la distanță împreună cu Valentin Ruscan (regizorul) și de fapt ne-am cunoscut față în față în ziua filmării. Dar a fost o chimie foarte mișto în întreaga echipă și au mers lucrurile foarte bine! Mulțumesc încă o dată tuturor!

Cum îți merge pe plan muzical? Ai reproșuri pentru industria muzicală de la noi?

Nu pot să mă plâng. Fac muzică pentru cei care vor să o asculte. Acum vreo 6-7 ani, când am hotărât să schimb abordarea și să merg într-o o zonă un pic mai nișată (începând cu „O nefericită și un nebun”) mi-am asumat că publicul va fi ceva mai restrâns și sunt OK cu asta. Nu e vina industriei că unele piese au mai puține vizualizări.Muzică voi face întotdeauna, anul ăsta pregătim și un show de live foarte drăguț și, în paralel, trupa de coveruri (Overnite Band) ne ține foarte ocupați. Deci, cum ziceam, nu mă plâng! 

Am văzut că faci și podcast! Te atrage zona asta de TV și online?

Da, chiar zilele trecute s-a împlinit un an de când am început să fac Homemade Podcast cu Laura. Deocamdată lansăm câte un episod la două săptămâni, dar sperăm să mărim frecvența cu timpul.Cred că de fapt mă atrage cam tot ce ține de audio-video. Inițial am crezut că vreau să fiu doar în fața camerei / microfonului, dar mi-am găsit un loc foarte bun și în spate, ca producător.

Te-ai gândit să produci un film de succes la noi dacă tot ești în zona asta și te regăsești aici?

Foarte interesant gândul ăsta, de a pleca la drum plănuind să faci ceva de succes, nu doar să faci acel ceva. O să încerc să țin minte asta!Da, am început să scriu cu Laura un lungmetraj și probabil că în curând o să începem să căutăm fonduri pentru a-l filma. E, într-adevăr, o lume pe care o iubesc și în care încerc să mă dezvolt cât mai mult, chiar dacă m-am intersectat cu ea ceva mai târziu. Am început să fac producții abia pe la 27-28 de ani și am terminat masterul la UNATC la 33 de ani. Probabil pe la 40 o să îmi scriu și dizertația.  Îmi cer scuze încă o dată față de d-na profesoară Gabi Suciu.

Ai mai participa la un show de talente?

Nu. Am fost la două. La primul am ajuns până în finală și pe celălalt, cu sprijinul celor de acasă, l-am câștigat. S-a terminat acea etapă din viața mea, pentru care, de altfel, sunt recunoscător.

Cum stă Andrei Leonte cu dragostea?

Foarte bine! Facem în vară 3 ani. Apreciez că nu m-ai întrebat dacă ne căsătorim! Pentru că nu știm! Dar e locul în care găsim liniște și sprijin. Partea legată de sprijin s-a dezvoltat foarte frumos în ultima perioadă și pe planuri profesionale, pentru că am ajuns să lucrăm tot mai mult împreună, atât la podcast cât și în alte proiecte. Hai c-am făcut ce-am făcut și tot la muncă am ajuns! Și cu ideea asta o să sar la următoarea întrebare...

Ce îți mai dorești de acum încolo pentru tine, profesional vorbind?

Îmi doresc să mai tai de pe listă și să mă concentrez mai bine doar pe câteva rute profesionale, pe timpul meu liber și pe relația cu Laura. Știu, cu toții zicem că "e doar o perioadă grea și apoi o să ne mai liniștim", și noi ne tot lăudăm că o să ne schimbăm prioritățile, fără s-ajungem să punem totuși în practică, dar nu cred că o mai putem duce mult în ritmul ăsta. Am devenit workaholici. Și ne dorim tare mult să nu ajungem în punctul în care să clacăm pentru că e mai greu să te ridici după ce îți cedează rotițele.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
WhatsApp Image 2024 04 26 at 15 15 23 jpeg
banner laura cosoi png
banner zurli png
image
actualitate.net
image
actualitate.net