Ce vrea Gabriela Dima să facă cu premiul de la MasterChef

#MasterChef România
Ultima actualizare:

Gabriela Dima (33 de ani) a câștigat „MasterChef", joi (2 iunie), și a plecat acasă cu marele premiu în valoare de 50.000 de euro. Desertul ei i-a impresionat pe chefi și i-a adus victoria. Concurenta a gătit „biscuite cu nuci, cremă de brânză de capră, coulis de căpșuni și pară poșată în vin”.  Nu are studii de specialitate în acest domeniu, însă gătitul este pasiunea ei cea mai mare, iar în mediul online este cunoscută ca “food influencer”. Click! a stat de vorbă cu marea câștigătoare de la „MasterChef" și a aflat toate secretele ei!

Gabriela Dima s-a apucat de gătit încă din copilărie, atunci când a descoperit că are și un talent aparte. De când a cochetat cu televiziunea, tânăra ne-a mărturisit că și-a deschis apetitul pentru acest domeniu și speră că va mai avea ocazia să apară pe micile ecrane.

Click!: Felicitări! Ce vei face cu premiul „MasterChef”? Vei investi într-o afacere? 

Gabriela Dima: Cu banii din premiu îmi doresc foarte mult un studio de gătit, unde să îmi desfășor activitatea din online, să o duc la un alt nivel, să filmez rețete, să gătesc pentru prieteni, să nu mai arate casa mea ca un studio de filmări. De asemenea, având în vedere dragostea mea pentru pământ, mi-aș face o fermă de gâște, dar nu cred că îmi ajung banii. Nu știu, trebuie să studiez problema, ador carnea de gâscă și se găsește foarte greu în magazinele din România, plus că am posibilitatea de promovare și de educare a publicului în ceea ce privește consumul cărnii de gâscă pe pagina mea de Instagram. 

Apropos de rețele sociale. Pe Internet te promovezi Miss Wellington. De unde acest nume? 

De la „Beef Wellington”. Am primit acum câțiva ani o provocare din partea unui prieten pasionat de mâncare: să gătesc Beef Wellington. Nici nu știam ce este la momentul respectiv. E un preparat destul de complex pe bază de mușchi de vită învelit în foietaj, și mi-a ieșit, citez: „mai bun decât la Paris, unde am mâncat cel mai bun Wellington”. Eu atunci l-am gătit pentru prima dată, dar tot mi-a ieșit perfect, deși nu aveam nici termometru, nici nu mai mâncasem așa ceva vreodată. A zis că e un real talent, ba chiar la îndemnul lui m-am apucat, ulterior, să-mi public rețetele pe Instagram. 

Vei rămâne în domeniul acesta sau gătitul a fost doar o pasiune? 

Bineînțeles că voi rămâne în domeniu. Sunt deja! Îmi place foarte mult ceea ce fac, o să continui să încurajez oamenii să gătească și să mănânce bine, e cea mai mare plăcere a viețîi. 

Ce te determinat să te înscrii la „MasterChef”? 

Am vrut să văd cât de bună sunt în bucătărie. Toți prietenii mei mă lăudau că sunt supertalentată, iar eu eram convinsă că exagerează, încă mai cred că exagerează. Şși am vrut să văd câtă dreptate au, să testez realist câtă încredere pot să am sau nu în mine. 

Pe lângă gătit şi mâncat, ce alte hobby-uri mai ai? 

Vinurile, îmi plac foarte mult vinurile, în special cele roșîi. Să le degust, să știu despre ele din ce soiuri de struguri sunt făcute, de unde provin. Mai sunt pasionată și de grădinărit, din păcate în Bucureșți nu stau la curte, dar cu toate astea chiar și pe terasă, îi buricul Bucureștiului, am în ghivece o grămadă de plante aromatice și flori, iar de vreo două ori am cultivat tot în ghivece roșîi cherry și fasole verde. Am făcut chiar și ciorbă cu fasolea verde produsă în ghivece. 

Cu cine dintre colegi vei păstra legătură? Dar dintre chefi? 

Am câștigat o prietenă pe viață la „MasterChef”, și anume pe Ramona. De asemenea, fetele de la machiaj care m-au transformat din „dovleac” în Cenușăreasă la fiecare ediție, Adrian Neagoe și copiii lui superbi, Ionuț, „mascota” emisiunii, și nu numai. Pe toți cei trei chefi îi apreciez foarte mult și mi-ar plăcea să păstrez legătura cu ei, poate chiar să facem proiecte interesante împreună. 

Gabriela, cu doi dintre juraţii MasterChef, Joseph Hadad şi Chef Foa
Gabriela, cu doi dintre juraţii MasterChef, Joseph Hadad şi Chef Foa

Ce-ți place cel mai mult să mănânci? 

Îmi place mâncarea bună, un pasionat de mâncare nu poate avea un singur preparat preferat, e imposibil. Dacă va zice un pasionat de mâncare că are o mâncare preferată, minte, va zic eu. Îmi place să gătesc orice, mai puțîn deserturi, pentru că nu mă pot abate de la rețetă, trebuie respectată la gram, la virgulă, și îmi îngrădește imaginația și creativitatea. 

Ai mai avut până acum colaborări cu televiziunea? 

MasterChef este primul meu proiect tv și mi se pare fabulos contactul cu televiziunea, simt chiar că mi se potrivește, sper să mai am proiecte și pe viitor. Ce văd oamenii de acasă pare super simplu, dar, de fapt, în spate sunt niște mișcări de forțe fabuloase din partea unor oameni super pasionați de ceea ce fac. 

«Sunt șef la mine în bucătăria de acasă» 

Apropo de asta, cu job-ul actual ce ai mai făcut? Pentru că ştiu că participarea la un astfel de reality-show e foarte solicitantă. 

Din fericire, lucrez în online, sunt șef la mine în bucătăria de acasă și am pus pe hold proiectele și postările în perioada filmărilor. Acum am revenit în forță cu rețete noi pe pagina mea de Instagram. 

Ți-ar plăcea o carieră în domeniu tv? 

Da, absolut! M-am îndrăgostit de tv, să fiu în fața camerelor, să improvizez. Am fost întrebată la „MasterChef” unde mă văd peste cinci ani, iar răspunsul meu a fost „tot aici”. S-au amuzat și au fost indignați, după care am continuat și le-am explicat că mă văd tot la „MasterChef”, dar în calitate de jurat, nu de concurent. 

«Tot timpul dau dovadă de forță. Sunt singura care nu s-a tăiat» 

Ce ți s-a părut cel mai greu în acest show tv? 

Nici nu știu, prefer să consider orice lucru provocator, nu greu. 

Ai mai participa la un show de acest fel? Dar la un reality-show de aventură? 

De același fel nu cred, am demostrat suficient, mi-am demonstrat suficient. La unul de aventură, poate, chiar am făcut o glumă că după „MasterChef” merg la „Survivor”, dar nu știu dacă cele 43 de kg ale mele fac față efortului fizic. 

Care crezi că au fost punctele tale forte în competiție? 

Stăpânirea emoțiilor și faptul că am lucrat foarte calm și ordonat, nu haotic cum au făcut ceilalți concurenți, motiv pentru care ei au pierdut foarte mult timp. Cred că i-am intimidat cu atitudinea pe care o am. Tot timpul dau dovadă de forță și de ambiție, niciodată de slăbiciune. Cred că sunt singura din competiție care nu s-a tăiat niciodată, nu s-a ars și nu a plâns. 

Dar punctele slabe? 

Probele pe echipe, acolo am avut de multe ori probleme, cel mai bine m-am descurcat atunci când am lucrat singură. Îmi place să dețin controlul. Nu știu dacă e neapărat un punct slab, dar oamenii în general așa spun, că e bine să știi să lucrezi în echipă. Sincer nu știu dacă am reușit să îmbunătățesc ceva la treaba asta, în afară de faptul că încerc să îmi păstrez calmul atunci când ceva nu îmi convine, nu știu ce altceva să fac.  

«Prima dată am gătit singură la 7 ani» 

Când şi cum a venit pasiunea pentru gătit? 

De mic copil, nu a venit la un moment dat, întotdeauna mi-a plăcut să gătesc. Îmi amintesc că prima oară în viața mea am gătit complet singură când aveam 7 ani, piure de cartofi, în clasa I. Am fost „generația cu cheia de gât”, părinții erau la serviciu când am făcut asta. M-a găsit mama plângând când a venit acasă, pentru că nu am știut să fac și sosul acela de roșîi alături de piure. 

Cum se împacă bucătăreala cu silueta? Deși ai ales această pasiune, totuși silueta ta nu pare să fi avut ceva de suferit din cauza asta. Cum reușeșți? Care e secretul? 

Ah, sperăm să nu întrebați asta, pentru că o să mă urască o mulțime de femei. Nu am nici un secret, nu țin vreo dietă, e doar noroc. Ce-i drept am perioade în care mănânc foarte mult și perioade în care mănânc doar cât să supraviețuiesc, dar nu îmi propun eu să fac asta, așa simte corpul meu nevoia. 

Click! spune

Din cele opt sezoane „MasterChef” de până acum, patru au fost adjudecate de femei. Celelalte trei câştigătoare sunt: Aida Parascan (mai 2013), Jesica Zamfir (iunie 2014) - acestea două pe când emisiunea îi avea juraţi pe Sorin Bontea, Cătălin Scărlătescu şi Florin Dumitrescu - și Alina Gologan (noiembrie 2019) - pe când emisiunea îi avea jurați pe Joseph Hadad, Silviu Chelaru și Cosmin Tudoran. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!