Celebra artistă care dă de pământ cu profesorul Alfred Bulai, acuzat de abuz sexual: „Studentele au fost molestate fizic și psihic cu complicitatea statului român”

#Exclusiv Click!
Ultima actualizare:

Sociologul Alfred Bulai (61 de ani), fost prodecan și actual șef al Departamentului de Sociologie la Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) din București, se confruntă cu acuzații grave din partea fostelor studente, care susțin că acesta le-a cerut să se dezbrace, le-a mângâiat și chiar a întreținut relații sexuale cu unele dintre ele. Rectorul Remus Pricopie a cerut ca Bulai să fie retras din funcția de șef al Departamentului de Sociologie și suspendat până când Comisia de Etică finalizează analiza, iar Poliția a inițiat o anchetă în acest sens. Acesta este însă doar un nou caz de abuz sexual în universități care iese la iveală în ultimul an, iar reacțiile sunt tot mai dure.

Artista care dă de pământ cu profesorul Alfred Bulai, acuzat de abuz sexual
Artista care dă de pământ cu profesorul Alfred Bulai, acuzat de abuz sexual

Artista care dă de pământ cu profesorul Alfred Bulai, acuzat de abuz sexual

În ultima vreme tot mai multe studente și-au făcut curaj pentru a vorbi despre abuzurile groaznice prin care au trecut din cauza anumitor profesori. Cazul profesorului Alfred Bulai a șocat o țară întreagă, iar persoanele publice au sărit și ele la atac. Printre ele și artista Jessie Baneș care a declarat în exclusivitate pentru Click! că este îngrozită de astfel de practici din mediul academic.

„Abuzurile fizice și psihice pe care le-au suferit studentele de la SNSPA pe parcursul ultimilor 30 de ani m-au șocat. Dar nu pot să spun că nu m-am așteptat să existe astfel de practici în mediul academic din România. Avem cadre didactice demne de respect, oameni de prestigiu, dar din păcate și astfel de exemple precum domnul Alfred Bulai, Marius Pieleanu și mulți alții la care poate încă nu le-am aflat numele și povestea. Dezvăluirile făcute ieri în mediul online de tinerele care au avut curajul să vorbească public, sunt demne de apreciat. Nu ar trebui să ne mai fie frică să vorbim deschis despre abuzuri, deși în România există această teamă a victimei de a fi acuzată, privită rău de către părinți, societate etc. În 2024 încă se merge pe principiul “victima a fost de vină” și asta se întâmplă și cu girul autorităților și chiar mai sus de atât, al statului român. De ce spun asta? Pentru că d.p.d.v legal este foarte greu să demonstrezi că ai fost victimă a unui abuz fără niște dovezi solide la mână. Să nu uităm că în România, o țară de mâna a treia, abia de anul acesta victimele vor putea obține un ordin de protecție împotriva persoanelor din afara familiei.

Am auzit spunându-se că fetelor le era frică să vorbească pentru că Bulai apărea constant la TV. Ba chiar că unele studente au vorbit despre calvarul prin care au trecut, dar nu au fost ascultate. Ei bine, eu sunt de părere că toți știau. Exista o complicitate clară a celorlalți profesori, ba chiar a conducerii acestei facultăți, care cunoșteau prea bine practicile profesorilor abuzatori.

Și de aici povestea devine și mai interesantă. Acești doi bărbați dețin (Pieleanu) sau lucrează (Bulai) pentru instituții de sondare a opiniei publice din România. Chiar printre cele mai importante și concludente în analiza dorinței de vot a cetățenilor. Ce e mai util decât un director/asociat al unui institut de sondare (care influențează votul românilor) cu “probleme”, care să poată fi corupt mai ușor?!

Trebuie remarcat însă și faptul că este o conjunctură delicată momentul în care au fost făcute publice dovezile incriminatorii, având în vedere că este anul cu cele mai multe alegeri în România. Există multe cazuri de abuzuri în facultăți, însă nu toate sunt documentate. Aceste studente sunt demne de compătimit, dar timpul ne va demonstra cu ce scop publicația “Snoop”, apărută peste noapte, a făcut publice tocmai acum aceste povești și cui folosește de fapt de tot acest scandal în an electoral. Să ne amintim totuși câte scandaluri de acest gen au apărut în presa din România (de exemplu arestarea fraților Tate), dar care nu s-au finalizat cu o condamnare a celor vinovați. “Show-uri ieftine” tipice statului român, ca să sperie anumite pesonaje incomode.

Ca să conchid, concluzia mea este una dură: studentele lui Alfred Bulai și Marius Pieleanu au fost molestate fizic și psihic cu complicitatea statului român.” a spus artista.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry, Regele Charles  foto   GettyImages, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
pepe te cunosc de undeva despre andreea balan jpeg
alice la cajo sardinia jpg
foto1 ramona jpg
Banner Silviu Mircescu
 Medana Oprea, frumoasa soție a lui Alin Oprea, este foarte fericită
image
actualitate.net
image
actualitate.net