Cine a încercat să-l fure pe Scărlătescu: „A vrut să ne ia geanta din mână” De ce ajunge la cuțite cu Bontea și Dumitrescu: „Nu există să nu ne certăm”
Chef Cătălin Scărlătescu (52 de ani) merge „Pe drumul gustului” alături de colegii săi, Chef Florin Dumitrescu și Chef Sorin Bontea.







Începând cu 19 aprilie, „Pe drumul gustului” va fi difuzat pe Voyo.ro. Chef Scărlătescu ne-a povestit pentru Click! Cât de tare a fost noua experiență pentru care a filmat în cea mai tare și mai plăcută companie. Peripețiile s-au ținut lanț iar limitele au fost depășite. Maroc, Tenerife, Delta Dunării, nu contează destinația, mâncarea bună și distracția au fost asigurate și la cote maxime, cu adrenalină și peripeții cât cuprinde.
Cum este acest nou proiect „Pe drumul gustului”?
Este cel mai frumos din toate timpurile. Pentru că nu stai într-un singur loc, te plimbi, descoperi, afli, vezi chestii noi, ca într-o vacanță.
Vă plimbați mult aici...
Ne plimbăm, mâncăm, gătim, altceva nu facem.
Am înțeles că e o provocare care se dă de la unul la altul. Cum este? E un joc?
Unul dintre noi trebuie să fie șeful de echipă. Și șeful de echipă dictează celorlalți doi ce au de făcut. Prima dată aflăm care este șeful fiecărei echipe. Și atunci începe toată nebunia. În funcție de teren, în funcție de ce găsim pe teren. De exemplu, dacă e rândul meu să fiu șef, mi-aș dori să găsesc niște chestii foarte inedite și să-i pun în niște situații inedite pe colegii mei. Chestii pe care nu le-au mai făcut vreodată în cei 14 ani de când suntem noi în formula aceasta.
„Totul a fost senzațional”
Ce a fost cel mai frumos?
Nu pot să spun ce a fost urât. Nu pot să spun ce a fost frumos, pentru că totul a fost senzațional. La noi orice se transformă într-o hăhăială frumoasă, până și o ceartă stupidă se transformă într-un râs cu gura până la urechi.
Care a fost cel mai tare fel de mâncare pe care l-ați pregătit acum?
Am încercat în Maroc să gătim și noi ca beduini. Nu ne-a ieșit, ne-a fost potrivnică vremea, a bătut un vânt incredibil, mi s-a umplut tajinul de nisip. A fost ceva de Doamne ferește. Dar una peste alta nu era neapărat că am făcut față, că am făcut și spate, am făcut pluta, am făcut orice doar să ne iasă. Ceva ne-a ieșit.
Ce înseamnă, gustul suprem pentru chef Cătălin Scărlătescu?
Nu există gustul suprem. Nu există cel mai bun bucătar din lume. Pentru că de fiecare dată când intri într-un loc nou, nu ai cum să nu-ți placă ceva. Ne-am dus în Maroc, ne-a plăcut ceva, ne-am dus în Tenerife ne-a plăcut altceva.În Bucovina am avut două regiuni din Bucovina, care au fost total diferite una față de cealaltă. Am fost în zona Alba Iulia, spectaculos.
Am fost la Cunt, în liniștea aia, între munți și între văile acelea fabuloase. Am fost în Banatul Montan, senzațional. Nu ai cum să nu descoperi, să nu găsești chestii noi. Nu pot să spun că mi-a plăcut într-un loc anume. Toate vor rămâne pentru o lungă perioadă de timp întipărite acolo, în bucata aia de creier gastronomică.
„Noi suntem trei persoane total diferite, care ne comportăm în bucătărie diferit”
V-ați certat des?
De fiecare dată. Nu există la noi să nu ne certăm.
De la ce vă luați?
Dar de la ce nu ne luăm? Adică, la un moment dat, dacă cei doi care gătesc nu se ceartă, vine al treilea și inventează o tâmpenie și iese un pic de ceartă, tot timpul e. Noi suntem trei persoane total diferite, care ne comportăm în bucătărie diferit. Și o să vedeți că dacă ne dai trei ingrediente și ne pui să facem o ciorbă, o să folosim toți cele trei ingrediente, dar gustul va fi diferit total. Suntem niște persoane foarte diferite care au un singur scop. Bucătăria bună.
A fost și cu peripeții?
Dumnezeule Mare, să-l urci pe Dumitrescu în parapantă, să te dai cu tiroliana la înălțime mare și să pățești ce am mai pățit noi pe acolo...
V-ați dat toți cu tiroliana și cu toate cele?
Da, cu tiroliana, da. Am fost puși în niște situații puțin mai ciudățele pentru noi. Adică chestii pe care eu nu le-aș fi făcut în viața mea normală. Nu mă trezesc eu dimineața și zic, vreau să mă dau cu tiroliana, nu.
Care a fost cel mai extrem gest?
Cel mai extrem a fost faptul că am pedalat undeva foarte dezbrăcat. Aia mi s-a părut cea mai extremă treabă. Am urcat pe un munte vulcanic și dintr-o dată s-a făcut un frig și asta mi s-a părut foarte extrem pentru mine. Nu prea sunt fricos să fac chestii, dar aia a fost extremă, a fost un frig ciudat.
Care e diferența dintre proiectul acesta și „MasterChef”?
Dar nu există diferență. În “MasterChef” ești liniștit, ai niște concurenți în față, calm. Aici adrenalina e la fiecare secundă, nu știi ce se întâmplă în secunda următoare. Eram într-o piață, de exemplu, în Maroc. Și unul, cred că a vrut să ne ia geanta din mână de pe motor, ne-am speriat. E foarte spontană toată treaba, într-adevăr, ăsta pot să spun că este un reality-show real.
Are 8 episoade…
Are 8 episoade, da. Și în seara asta, aici, o să fie ceva din Bucovina. Abia aștept.
Ce o să faceți de Paște? Ce ați plănuit? Unde mergeți?
Eu vreau să plec undeva la căldura. Atât.
Cine alege destinațiile de vacanță?
De obicei, eu. Tot timpul eu aleg destinațiile.