Ion Paladi, premiat de Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu! Câte sacrificii a făcut ca să ajungă un artist apreciat și cunoscut

#Exclusiv Click!

Ion Paladi (38 ani) este un artist foarte cunoscut și apreciat, nu doar la Chișinău ci și la București.

Acum câteva zile, Paladi a fost recompensat și premiat la Chișinău de către Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, fiind decorat cu titlul de artist al poporului. Dar nu i-a fost deloc ușor până să ajungă aici. Părinții săi au jucat un rol important în formarea lui ca artist și s-au împrumutat de bani pentru ca el să își poată urma visul și studiile.

„Am simțit un amalgam de emoții, eram fericit, onorat, mândru pentru că mi-a fost apreciată munca mea de ani de zile. Acum sunt și mai motivat să fac piese noi pentru publicul meu iubit. Am fost decorat cu Titlul de Artist al Poporului”, ne-a mărturisit Ionuț Paladi despre recunoașterea sa și distincția oficială primită la Chișinău.

„Mulți îmi zic că am ceva special”

Sunt mulți artiști  talentați în Chișinău. Eu cred că cum fiecare om are locul lui sub soare, așa și fiecare artist are publicul (audiența) sa. Îmi place concurența, datorită ei ai mereu un imbold de a face piese noi, de a crește profesional. Mulți îmi zic că am ceva special în timbrul meu vocal, el cumva mă evidențiază și mai sunt foarte modest și sincer”, a mai adăugat Paladi. Dar drumul său artistic nu a fost mereu presărat cu lapte și miere.

„Anii 1990-2000 au fost grei și plini de neajunsuri. Părinții mei au împrumutat bani ca să pot lua lecții de pregătire pentru examenele de înmatriculare la colegiul de muzică. Am avut noroc și am obținut un loc bugetar, dar și o cameră la cămin. Primul an a fost dificil, departe de casa părintească. Trebuia să-mi pregătesc singur mâncarea, care uneori îmi era luată cu obrăznicie de colegii din anul 4. M-am maturizat rapid și am învățat să mă descurc singur, mai ales că din anul al doilea de colegiu am început și să muncesc seara, cântând la o cafenea, astfel am început să devin independent și financiar”, a povestit artistul pentru Click.

Pentru că pasiunea sa pentru muzică a fost destul de mare, Ionuț Paladi cânta la toate obiectele pe care le prindea din bucătăria mamei sale. A iubit și fotbalul dar l-a lăsat în defavoarea muzicii.

„Eu am crescut cu muzica populară”

„În copilărie îmi plăceau la același nivel și fotbalul și muzică. Cred că fotbalul place tuturor baieților. La țară tot timpul liber, mai ales vara îl petreceam bătând mingea pe șes cu băieții, era distractiv. Muzica a ocupat totuși un loc mai special în inima mea, fiindcă tatăl meu era un muzician amator, cânta la trompetă și cu vocea la diverse petreceri. În casa noastră mereu erau boxe, instrumente muzicale la care încercam să cânt și îmi plăcea la nebunie. Mic copil fiind am distrus multe cratițe și linguri din bucătăria mamei. De atunci am început să visez să devin artist. Eu am crescut cu muzica populară. Nu ratăm să privesc niciun concert de la televizor. Și astfel muzica a devenit mai importantă decât fotbalul”, s-a mai confesat îndrăgitul interpret de muzică populară.

Nu i-a fost deloc ușor să ajungă la nivelul de azi dar nu a simțit niciodată că ar vrea să renunțe la drumul pe care l-a început din punct de vedere profesional. „Mi-a fost cel mai greu când am început să-mi fac  (culeg) repertoriul pentru primul meu album de muzică populară. Căutam textier, compozitor care să simtă ce text sau melodie mi s-ar potrivi. Nu, niciodată nu am simțit că vreau să renunț, orice greutate apărută pe parcursul ascensiunii mele artistice, mi-a fost ca o lecție. Mereu am știut ce îmi doresc și am mers cu ardoare înainte ca să-mi îndeplinesc visul, ne-a mai spus, în încheiere artistul.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Planeta Radeanu jpg
image
image
image
image
image
image
banner laura cosoi png
banner zurli png
image jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net