Lia Bugnar, despre fostul iubit: „Și acum mă sfătuiesc cu Anghel"

#Exclusiv Click!
Ultima actualizare:

Așa ceva mai rar întâlnești! Deși au fost mult timp iubiți, după despărțire Lia Bugnar și Anghel Damian au reușit să păstreze o relație foarte frumoasă, atât din punct de vedere profesional, cât și în ceea ce privește amiciția. Au doar vorbe frumoase unul despre celălalt. Și asta este foarte important, căci, pe lângă faptul că oferă celorlalți un exemplu frumos, pot avea și o colaborare sănătoasă. Cei doi sunt colegi la realizarea serialului „Clanul” de la PRO TV. Ea este scenarist, el este regizor și producător. Filmările pentru cel de-al doilea sezon sunt în toi, iar noile episoade vor începe să fie difuzate din 19 februarie, în fiecare zi de duminică, și pe tv, la PRO TV, și online, pe platforma Voyo.

Lia Bugnar este una dintre cele mai căutate scenariste și dramaturge ale momentului
Lia Bugnar este una dintre cele mai căutate scenariste și dramaturge ale momentului

Iubirea rezistă și după despărțiri. Asta demonstrează felul în care Lia Bugnar a reușit să treacă pentru separarea de Anghel Damian, care i-a fost partener de viață timp de nouă ani. Cei doi au păstrat o relație foarte frumoasă. Dovadă sunt și toate declarațiile pe care cei doi le fac unul despre altul atunci când oferă interviuri, cât și serialul „Clanul” de la PRO TV pentru care sunt nevoiți să colaboreze. Reporterii Click! au realizat un interviu amplu cu Lia Bugnar. Vă oferit amănunte din culisele celei mai îndrăgite producții tv din acest moment.

Click!: De unde găsiți toate ideile ascestea minunate? Pornind de la "Vlad", și, chiar dinainte, că ați făcut o grămadă de scenarii!

Lia Bugnar: Dar nu le găsesc eu. Scheletul acestui scenariu este scris de Anghel Damian. Eu pun viață, carne, umor, vorbe, în gurile actorilor. Întâmplările propriu-zise el le așază în pagină. Și eu doar, să zicem, dansez pe muzica lui.

Apropo de vorbe, nu am putut să nu observ, și în primul sezon din serialul „Clanul", vocabularul „colorat” al lui Tătuțu. Vă ia mult timp să scrieți așa ceva?

Nu, pentru că am o zonă golănească în mine, care se activează instantaneu. Eu iubesc limba română și militez pentru vorbirea ei corectă. Îl idolatrizez, de exemplu, pe domnul Andrei Pleșu. Îl idolatrizez pe domnul Andrei Crăciun. Eu chiar sunt un om care savurează o limbă română vorbită creativ și inspirat. Dar, atunci când am nevoie să scriu replici pentru prostituate sau pentru interlopi, am de unde să iau. Am de unde să iau, pentru că am crescut într-un cartier bucureștean, Balta Albă, și, pe vremuri, acela era un loc de unde puteai să înveți astfel de lucruri. Plus că am și imaginație. Eu nu cred că vreun interlop vorbește atât de stricat românește, cum am scris eu pentru Tătuțu. Dar îmi face plăcere. Îmi place mult să mă joc cu asta, pentru că există un umor, acolo. În acest fel de a vorbi există mult umor. Mă distrează să accesez zonele din umor.

Lia Bugnar și Anghel Damian au format un cuplu timp de nouă ani

Deși nu mai formează un cuplu, Lia Bugnar și Anghel Damian au păstrat o relație foarte frumoasă
Deși nu mai formează un cuplu, Lia Bugnar și Anghel Damian au păstrat o relație foarte frumoasă

Scrieți multe scenarii: și pentru seriale, și pentru  piese de teatru. Nu vă încurcați între ele?

Absolut deloc. Scriu în paralel. Pur și simplu, sunt un om care este conștient că nu ai mereu de lucru și că, atunci când ai, e bine să nu refuzi, căci nu știi ce vremuri urmează. Și, atunci, scriu.

Dar în ultima perioadă ați avut mult de lucru, ați avut o bună perioadă...

Da, dar nu mă culc pe-o ureche, pentru că nu știu când o să mai fiu în formă. Poate mă scol într-o bună dimineață și văd că nu mai pot să scriu. Habar n-am. Nu e ceva ce iau ca fiind garantat. Așa că, atunci cât sunt în vrie asta, nu refuz nimic.

Știm că, pe vremea serialului „Vlad", vă sfătuiați cu Anghel Damian atunci când scriați.

Păi, și acum mă sfătuiesc cu Anghel.

S-a întâmplat să existe vreo scenă care să nu placă niciunuia dintre voi?

Absolut nici una. Pentru că, dacă e ceva ce mi se pare că nu ține, îi zic: „Băi, nu ți se pare că aia este așa?". Și ne punem mințile la contribuție, avem mare încredere unul în discernământul celuilalt.

Lia Bugnar: „Atunci când scriu nu mă sfătuiesc cu actorii”

Lia Bugnar, alături de actrița Maria Buză, care îi este colegă de generație
Lia Bugnar, alături de actrița Maria Buză, care îi este colegă de generație

Cum a fost anul trecut pentru tine? A fost OK din toate punctele de vedere?

Absolut din toate.

Știu că ai avut un accident cu bicicleta.

Am avut un accident cu bicicleta și am pus și eu o postare, pe Facebook.

Mai bine nu o puneai...

Nu. Ce se întâmplă, în afara persoanei mele, nu mai e responsabilitatea mea. Eu pun postări, pe Facebook, multe - nu atât de multe cât ar trebui, că ar trebui să îmi promovez mai mult spectacolele, dar, iată că au început să se vândă și fară promovările mele... Dar pun o postare benignă, ca să zic așa. Și, dacă presa reușește să facă din asta un eveniment, asta arată doar halul în care se prezintă presa românească.

Da, am văzut că ați fost revoltată pentru că nu s-a scris despte spectacolele dumneavoastră, în schimb s-a scris multe despre acel accident.

Da, pentru că cei mai mulți oameni, dintre cei care scriu, nu au pus vreodată piciorul într-o sală de teatru. La mine, la spectacole, nici atât. Și reiese, limpede, din frazările lor. Din felul în care scriu acele articole. Adică nu e greu să te prinzi. Nici în clasa a V-a nu aveam nivelul ăla. E o zonă de impostură imensă în presa românească. Îmi pare rău.

Lia Bugnar: „Eu nu împart oamenii în ăia care mă iubesc și ăia care nu mă iubesc”

Lia Bugnar este foarte pasionată de scris și atunci este nevoită de multe ori să refuze alte roluri
Lia Bugnar este foarte pasionată de scris și atunci este nevoită de multe ori să refuze alte roluri

Dar sunt foarte mulți și cei care vă iubesc și știu cine sunteți...

Eu nu împart oamenii în ăia care mă iubesc și ăia care nu mă iubesc. Eu împart jurnaliștii în cei care își iubesc profesia și o respectă și cei care nu au nici o legătură cu asta. La fel de bine puteau să se angajeze la Taxe și Impozite sau oriunde altundeva.

E greu să conturați anumite personaje atunci când le scrieți replicile? Vor fi multe personaje noi, în noul sezon al serialului „Clanul”?

Nu e greu. Mă inspiră și actorii. Atunci când aflu că Elvira Deatcu, Carmen Tănase, Maria Obretin, George Ivaşcu sau George Mihăiță vor juca un personaj pe care eu îl scriu eu, din momentul acela, inspirația mea vine și dinspre ei. Pentru că sunt personalități artistice de la care, realmente, te poți adăpa.

Știm că la serialele de afară, dar și la serialale de la noi - așa cum a fost și cu Nicoleta Luciu, de exemplu, când a fost însărcinată atunci când juca în „Inimă de țigan", se adaptează scenariul...

În general, ții cont că nu ai timp, real, în film, să arăți că un personaj este însărcinat...

Lia Bugnar: „Actorii habar nu au ce va urma în scenariu”

Lia Bugnar și Maria Buză au făcut un duo de succes în reality-show-ul „Asia Express”, în 2020
Lia Bugnar și Maria Buză au făcut un duo de succes în reality-show-ul „Asia Express”, în 2020

Mă refer și la Theo Rose, care este însărcinată. Ați adaptat scenariul de la „Clanul” pentru această situație?

Da, dar s-a adaptat scenariul ca ea să nu apară o vreme, pentru că în serial nu apare nici o sarcină. În serialul nostru, care nu se întinde pe o perioadă mare, nu ai cum să faci asta. Sunt zile puține de întâmplări. Adică nu știu dacă-i o lună. Un sezon durează o lună, ca timp. Și, atunci, nu ai cum să explici așa ceva. Și găsești o modalitate prin care ea să poată lipsi din filmări, pe vremea aia.

Spuneați că vă sfătuiți cu Anghel. Dar cu actorii vă sfătuiți atunci când scrieți?

Niciodată. Nici nu îi întâlnesc. Bine, le întâlnesc pe Carmen Tănase și pe Maria Obretin, că joacă la mine, în spectacolele de teatru. Sau îi mai întâlnesc pe la alte spectacole. Uite, pe Sergiu Costache, pe unde îl văd, mă opresc și vorbesc cu el, că îmi place, îl admir, sunt fana lui. Dar nu, niciodată nu mă sfătuiesc și cu ei. Ei habar nu au ce va urma în scenariu, ce o să li se dea de jucat.

Și dumneavoastră sunteți actriță. Nu v-ar plăcea să apăreți și în serialul „Clanul"?

Absolut deloc. Nu am avut dorințe din acestea sufocante în mine. Pentru că am îngrozitor de mult de scris, acasă, și n-aș avea timp. Mai joc prin spectacole de teatru, dar asta înseamnă că pleci de acasă trei ore. Ai jucat și ai venit, înapoi, acasă. O zi de filmare e o zi în care eu pot să scriu. Totuși, timpul în care noi scriem un sezon este extrem de scurt.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
banner laura cosoi png
banner zurli png
image jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net