Stările prin care trece fiul cel mare al regretatei Anca Parghel, după ce o visează

#Exclusiv Click!
Ultima actualizare:

Au trecut 14 ani de când Anca Parghel și-a luat adio de la viață! Problemele de sănătate au reușit să îi pună capac. Dispariția sa a lăsat în urmă un repertoriu bogat de muzică jazz, dar și doi băieți zvelți cât bradul. Contactat de Click!, fiul cel mare al regretatei artiste, Ciprian, ne-a povestit prin ce stări trece după ce o visează pe femeia care i-a dat viață.

Anca Parghel, jelită și acum de cei doi fii ai săi!

„Timpul trece, amintirile rămân”, este o vorbă din popor care li se potrivește de minune și celor doi băieți pe care regretata Anca Parghel i-a lăsat în urma sa, după ce în 2008 a fost răpusă de un cancer ovarian.

De dragul mamei sale, care a fost supranumită "regina jazz-ului", cei doi au ales să urmeze calea muzicii.

„Au trecut 14 ani de la moartea mamei noastre. Nu ne-a fost deloc ușor în toți acești ani, pentru că persoana care ne dorea binele nu mai este printre noi. Eu și fratele meu ne-am resemnat cu situația aceasta, ne-am obișnuit cu tot ce ni s-a întâmplat în viață.

Important este că ducem în continuare moștenirea genetică a familiei și anume...muzica! Am rămas cu amintirile frumoase de Sărbători cu mama, când făceam bradul împreună sau de mâncare în bucătărie.

Plus că, îmi mai aduc aminte cum mergeam cu fratele meu, Tudor, la colindat, iar când ne întorceam acasă, mama ne aștepta în pragul ușii pe amândoi să îi povestim cum a fost. De două ori pe lună o visez pe mama.

Nu îmi transmite niciun mesaj, ci doar îmi apare în vis. Uneori este tristă, alteori este bine, dar nu vorbim deloc. Atunci când o visez pe mama, a doua zi, nu mă simt deloc bine, am o stare de rău sau îmi simt corpul foarte obosit. Nu știu de ce la ce anume mi se trage.”, a declarat pentru Click! Ciprian Parghel.

Fiul cel mare al regretatei Anca Parghel, Ciprian, ne-a mai povestit, cu nostalgie, cât de norocos se simte că a avut o astfel de mamă care l-a învățat doar lucruri bune.

„Eu duc mai departe numele mamei mele. Mama și-a dorit foarte mult să fiu artist și țin minte o vorbă când îmi spunea că meseria reușește să te salveze în viață din orice situație..și atunci când ai probleme acasă sau ai un moment de decădere. Am ajuns să spun că job-ul este pastila mea de vindecare.”, a conchis, pentru Click!, Ciprian Parghel.

Cine a fost Anca Parghel?

Anca Parghel a fost o cântăreață de jazz, compozitoare, pianistă, dirijor de cor și profesoară de muzică română. Vocea ei avea o gamă de patru octave, acesta fiind unul dintre motivele pentru care a fost comparată cu Yma ​​Sumac în presa muzicală românească.

Anca Parghel s-a stins din viață pe 5 decembrie 2008, la vârsta de 51 de ani. Regretata artistă de muzică jazz a fost diagnosticată cu o formă de cancer ovarian în 2008.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
image jpeg
banner film png
banner albire dinți png
banner lavinia pirva png
image
actualitate.net
image
actualitate.net