Wilmark se pregătește de ziua lui! Unde va petrece pe ritmuri de salsa și dress code de Miami Vice! „Sunt fericit de fiecare dată când...”

#Exclusiv Click!
Ultima actualizare:

Pe 31 mai, Wilmark va împlini o frumoasă vârstă. Celebrul coregraf a venit pe lume pe 31 mai 1977 în Santafe de Bogota, Columbia.

Și pentru că are “sangre caliente”, dansează ca nimeni altul și muzica este parte din viața lui, Wilmark nu putea să nu se distreze pe cinste de ziua lui. El a decis să se sărbătorească pe 1 iunie, alături de prieteni,  într-un loc în care se va dansa salsa iar dress code-ul este de Miami Vice. De altfel, este al 28-le an când Wilmark își petrece ziua în România și o va face ca la carte, exact așa cum ne-a povestit pentru Click!

Wilmark, cum te pregăteșți de ziua ta?

E al 28-lea an când îmi petrec ziua de naștere în România. Asta deja înseamnă mai mult de jumătate dintre aniversările mele și pare că sunt din ce în ce mai intense, pentru că de la an la an apar oameni noi în viața mea care îmi dau din energia lor. În cultura latino-americană, petrecerile sunt foarte importante – este felul prin care ne conectăm unii cu alții și prilej de socializare cu oameni dragi cu care nu apucăm să ne vedem atât de des pe cât am vrea.

Am găsit în România o poftă de viață și dragoste pentru petreceri destul de apropiată de stilul cu care am fost obișnuit în Columbia și cred că acest "sangre caliente", pe care îl împărtășim, m-a făcut să mă simt aici "acasă" încă de la început.

Ce îți dorești anul acesta pentru tine?

Anul trecut am petrecut alături de toți cei dragi mie – familie și prieteni, cărora mă bucur că le-am putut oferi o experiență în stil columbian, unde mâncărurile și dansul, bineînțeles, a fost elementul care ne-a conectat pe toți.

Anul acesta plănuiesc o petrecere și mai impresionantă și mă voi asigura că voi poata toată experiența pe Instagram, ca să pot împărtăși și cu cei care nu pot fi prezenți. Mă bucur că am această oportunitate prin care să duc mai departe o parte din cultura latino-americană și să ofer ceva autentic la peste 10 mii de kilometri distanță.

Cum merge școala ta de dans?

Am deschis Wilmark Dance Academy în urmă cu 26 ani din dorința de a face dansul latino popular în România și pentru a-i ajuta pe toți iubitorii de dans să-și dezvolte abilitățile și să intre în această frumoasă lume “muy caliente”. Mă bucur să văd ce amploare a luat întregul fenomen în ultimele decenii și ce comunitate s-a format în jurul dragostei pentru dans.

Practic o viață dedicată dansului!

Mi-am dedicat toată viața dansului și am încercat să fac din România un hub european al mișcărilor latino și sunt extrem de fericit cu ceea ce văd în jur. La începutul anilor 2000, puțini erau cei care auziseră de salsa, iar acum avem zeci de evenimente, show-uri și competiții dedicate, cu zeci de mii de oameni conectați. Dansurile latino au niște mișcări specifice și e nevoie de o bună comunicare și înțelegere între parteneri. Desigur, poți fi autodidact și poți învăța de unul singur unele lucruri, însă instruirea în cadrul unei școli de dans este cea mai eficientă și plăcută metodă pentru a deveni "salsero" în adevăratul sens al cuvântului.

Un adevarat "salsero"

La evenimente ne întâlnim mai multe școli de dans și deja ne știm între noi. Nu sunt nopți obișnuite de club, ca toate cele pe care le-am petrecut cu toții, sunt evenimente unde ne conectăm unii cu alții folosind limbajul corpului.

La Wilmark Dance Academy avem acum o grupă de salsa pentru intermediari și două de bachata – una pentru începători și alta pentru intermediari. Ne vedem în fiecare săptămână și ne simțim ca la o ieșire cu prietenii, pentru că dincolo de colegialitatea din școală, am dezvoltat prietenii și ne place să ne vedem și dincolo de lecțiile de dans. Toți oamenii care au venit la noi pe parcurs au fost extrem de bine primiți în familia WDA și deja simțim că ne știm de o viață. Și subliniez toate acestea pentru a evidenția beneficiile pe care le aduce dansul – pentru că acolo ne vedem doar ca să ne simțim bine. Să facem mișcare, să socializăm, să simțim ritmul și să ne perfecționăm mișcările până când fiecare ajunge la nivelul pe care și-l dorește. Suntem mereu deschiși către noi cursanți, pentru că ne place să vedem atâția oameni dornici să intre în lumea dansului.

Când ți-ai propus să mai mergi acasă, la Bogota?

Nu ajung atât de des pe cât mi-aș dori, însă sunt mereu în contact cu familia mea de acolo. În acest moment, pe lângă școala de dans, mă mai ocup și de Wilmark Entertainment Show, un spectacol de dans cu costume impresionante și dansatori extrem de talentați, cu care animăm evenimente de tot felul – fie că sunt private, corporate sau comerciale. Asta înseamnă foarte multă muncă și atenție la toate detaliile, precum și o bună relaționare cu toți oamenii cu care colaborez. Știu că asta este cheia succesului – modul în care îi faci pe oameni să se simtă, și vreau ca autenticitatea mea să se reflecte în toate proiectele pe care le coordonez.

Toate acestea înseamnă pentru mine un program extrem de aglomerat și puțin timp pentru călătorii, așa că ajung în Bogota o dată pe an sau o dată la doi ani. Sunt fericit de fiecare dată când îmi văd țara natală și întreaga familie, însă acum tot România se simte „acasă”. Aici mi-am întâlnit soția, mi-am crescut copiii și am creat această frumoasă lume a dansului latino.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
www.bugetul.ro
andre agassi   steffi graf (1) jpg
image
image
image
image
image
image
cub David fiu adrian enache png
banner Cosmin Cernat
Ce face însă artista cu băiețelul ei, Sasha, de aproape un an, atunci când pleacă la evenimentele la care este solicitată?
Banner Andreea Bănică Toni Cottura
image
actualitate.net
image
actualitate.net