Acest ingredient este un antiinflamator puternic. Experții spun că ar trebui consumat în fiecare zi

Alimentele care ajung în farfuria noastră au un rol crucial asupra modului în care organele noastre interne funcționează. Iar cu ajutorul unui ingredient destul de comun, devine foarte ușor să eliminăm inflamația cronică din organism.

Uleiul de măsline este un antiinflamator puternic
Uleiul de măsline este un antiinflamator puternic

Este foarte important pentru starea noastră generală de sănătate să eliminăm pe cât mai mult posibil inflamația din organism. Iar un stil de viață sănătos este crucial pentru a scăpa de această problemă. Activitatea fizică, somnul cât și dieta sănătoasă sunt foarte importante împotriva inflamației. Iar un anumit ingredient banal se numără printre cele mai pune soluții pe care le avem la îndemână pentru sănătate.

Este vorba despre uleiul de măsline, un aliment pe care dieteticianul Yvette Hill îl descrie ca fiind cel mai bun antiinflamator la care putem apela. Desigur, pentru a putea regla această problemă prin intermediul dietei, este important să consumăm o varietate de alimente antiinflamatoare. Însă experta din Statele Unite recomandă cel mai mult uleiul de măsline.

Este un antiinflamator foarte puternic

Uleiul de măsline conține acid alfa-linolenic, un tip de acid gras omega-3 care se găsește adesea în plante. Atunci când ajunge în organism, el se transformă în acid eicosapentaenoic (EPA) și în acid docosahexaenoic (DHA).

Acești acizi fac parte din clasa omega-3, fiind recunoscuți pentru faptul că sunt foarte buni împotriva inflamației din organism. „EPA previne formarea compușilor care provoacă inflamarea, iar DHA reduce secreția proteinelor inflamatoare”, a explicat Yvette Hill, conform Real Simple.

Uleiul de măsline este foarte bun pentru organism

Experții spun că atât EPA cât și DHA pot fi absorbite mult mai eficient în organism atunci când provin din carne, mai ales din pește gras precum somonul. Din acest motiv, este important să alegem preparate care folosesc uleiul de măsline doar ca un ingredient din mai multe, nu să ne bazăm exclusiv pe acesta.

Cea mai simplă și mai evidentă metodă de a consuma mai mult ulei de măsline este să îl folosim la prăjit. Atunci când gătim ceva, putem folosi acest ulei, în loc de cel ceva mai comun, de floarea-soarelui. În plus, el poate fi turnat și pe preparate precum supele sau salatele.

Iar dacă adăugăm diverse condimente și ierburi în uleiul de măsline, el poate fi folosit pentru a înmuia pâinea direct în el.



Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
playtech.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
numerology 2026 jpg
zodii, foto shutterstock jpg
Horoscop, foto shutterstock jpg
Sarmale foto shutterstock 1238342146 jpg
horoscop, foto shutterstock jpg
Horoscop, foto Shutterstock jpg
horoscop, foto shutterstock jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net